سو استفاده از شب یلدا علیه کارآفرینان استارتاپی
در همین زمینه هشدار سازمان زمینشناسی درباره فرونشست زمین در ایران ۱۰ مهر ۱۴۰۰ تنش آبی در ۳۰۰ شهر کشور/ وضعیت بحرانی در تابستان ۱۴۰۰ ۷ تیر ۱۴۰۰ نکته جالب توجه این که مجری برای توجیه این نمایش تجملگرایانه، تمام بار را روی دوش جوانان استارتاپی انداخت و اعتراف کرد بلیطهای ۱۰ برابر گران شده […]
به گزارش عصرخبر، این رویداد شب چهارشنبه ۲۹ آذرماه ۱۳۹۶ در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی در حالی برگزار شد که اتفاقات عجیب داخل و پیرامون رویداد، صدای اعتراض شرکتکنندگان را درآورد.
یلدای کار آفرینان استارتاپی رویدادی است که از سال گذشته به مناسبت شب یلدا برگزار میشود. مجری آن ادعا میکند که این رویداد با حمایت و حضور حداکثری فعالان اکو سیستم استارتاپی ایران برگزار میشود و به هر طریقی شده تلاش میکند از این اتفاق نمایشی از خواستههای تمام فعالان این حوزه بسازد.
دورهمی کارآفرینان استارتاپی امسال با مشکلاتی از جمله پنلهای سفارشی و نمایشی از طرف اسپانسرها و هزینههای عجیب و غریب، به جای اینکه نماینده بخش اعظم کارآفرینان استارتاپی باشد، به وضوح نشان داد دنبالکننده اهداف حامیان قدرتمندش است.
همچنین «قیمت نجومی و بسیار بالای بلیطها و غرفهها»، «کیفیت بسیار پایین غرفههای معمولی در کنار غرفههای خاص و شیک اسپانسرها»، «تجملگرایی، اتلاف و اصراف سرمایههای ملی در روزهای پرچالش اقتصادی»، «عدم حضور تمامی سخنرانان اعلام شده در مراسم»، «مشاورههای غلط و غیرعلمی»، «نمایش مضحک درگیریهای درون اکوسیستم»، «سیاهنمایی فرهنگی جامعه ایران» و «نمایش دعوای جذب سرمایه برای حامیان اصلی رویداد» از قابلتوجهترین اتفاقات این رویداد به ظاهر «سفارشی» بود.
نکته جالب اینکه مجری رویداد برای پاسخگویی به اعتراضات گسترده در زمینه هزینههای نجومی به شکل ناشیانه اعلام و اعتراف کرد که فقط ۶۵۰ میلیون ریال هزینه اجاره سالن آن برای چندساعت سخنرانی، تقدیر و تشکرهای نمایشی و غیرواقعی آن شده است.
از شواهد کاملا پیداست که برای باقی موارد نیز چندین برابر هزینه شده بود. هزینههایی که معلوم نیست از کجا و برای چه منظوری تامین شدهاند. اما حاصلی جز دور ریز کاغذ (در شرایط بحرانی کاغذ)، مواد خوراکی و اتلاف وقت و هزینه جوانان شرکتکننده که به امید از پیش رو برداشتن موانع و ارتباطات برای جذب سرمایه آمده بودند، نداشت.
نکته جالب توجه این که مجری برای توجیه این نمایش تجملگرایانه، تمام بار را روی دوش جوانان استارتاپی انداخت و اعتراف کرد بلیطهای ۱۰ برابر گران شده مراسم که تا ۵ میلیون ریال و غرفههای بیکیفیت متری بالای ۸ میلیون ریال را به خاطر گرانی اجاره بهای بالای سالن کنفرانس، در نظر گرفته است.
در حالی که بسیاری اعتقاد داشتند سالن در نظر گرفته شده از کیفیت و موقعیت مکانی مناسبی برای برگزاری یک مراسم در روز پایان هفته در تهران پر از ترافیک و آلودگی برخوردار نبود و با این همه حامی و اسپانسر، از اجاره یک سالن گرانقیمت در آن موقعیت اظهار تاسف و تعجب میکردند. در حالی که با وجود ارتباطات و حمایتهای ویژه قطعا میشد شرایط بهتری را رقم زد.
اتفاق عجیب و بسیار واضح دیگر در یلدای کارآفرینان استارتاپی، پنلهای نمایشی و سوالهای سفارشی اسپانسرها بود.
پنلهایی که به وضوح هیچ سودی برای مخاطب نداشت و بدون اینکه اطلاعات مفیدی را در اختیارشان قرار دهد، هدف اصلی پشت پرده را دنبال میکرد.
به عنوان مثال میتوان به پنل «س» اشاره کرد که به طور کاملا نمایشی و به نفع اسپانسر پیش میرفت و سعی داشت اسپانسر خود را فرشتهای نشان دهد که البته با شکست بدی رو به رو شد.
البته در این پنل شاهد دیالوگهای تندی میان سنتی ها و مدرن ها بودیم. جالب آنکه سرمایهگذار سنتی پس از شنیدن حرفهای سرمایهگذار مدرن که مدیرعامل یکی از شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری خطرپذیر بود، پاسخهایی ارائه داد و با تعامل و همراهی اکثریت مخاطبان حاضر نشان داد که اسپانسر اصلی برنامه تنها برای سود خود میجنگد و بر خلاف ظاهرسازیها توجهی به همراهی، همدلی و حمایت از استارتاپهای نوپای دیگر که اکثریت و بدنه اصلی اکوسیستم را تشکیل میدهند، ندارد.