بلاتکلیفی جمعی در برابر اقدام قانونی دولت؛ بالاخره اتباع افغانستانی بمانند، یا اخراج شوند؟
پایگاه خبری رسا نشر- تا همین یک ماه پیش از جنگ، همین شماها ملت شریف ایران نبودید که خواستار اخراج افغان ها بودید؟ شماها نبودید که از افزایش بی رویه و قارچ گونه شان در شهرهایتان شکایت داشتید؟ از شلوغی صف نان، از گرانی و کمبود مسکن به واسطه شراکت شیطانی صاحبخانهها و املاکیها در اجاره خانه به اتباع گلایه نمیکردید؟ از نوع فرهنگ شهرنشینی، از زاد و ولد بدون کنتورشان، از تفاوتهای فرهنگی و … . مگر شما نبودید که به دولت فشار میآوردید که چرا افغانستانیها را بیرون نمیکنید؟ پس چه شد؟ به خاطر نوید محمدزاده پشیمان شدید؟ یا چون مخالفت با اخراجشان را یک شبه وایرال کردند، جو فضای مجازی شما را گرفت؟
متاسفانه نبود مرجعیت رسانه ای، ملی نبود صدا و سیما و عدم پرداختن به نیازهای عمومی جامعه، از دست رفتن مقبولیت چهرههای سرشناس به سبب گیر افتادن در بازیهای سیاسی، فیلترینگ شبکه های اجتماعی و سکوت اجباری رسانه های مستقل باعث شده تا ایرانیان داخل کشور، نادانسته تلویزیونها، کانالها و صفحات بی هویت را دنبال و به آنها اعتماد کنند. و این کانالها به راحتی در ذهن اکثریت آدمهای معمولی چامعه اثر می گذارند و آنها را به هر سو که میخواهند میکشانند. در رابطه با موج مخالفت با اخراج اتباع و مهاجران غیر قانونی هم، متاسفانه باز عدهای ساده لوح آلت دست شدند.
اخراج اتباع افغانستانی که با روی کارآمدن دولت طالبان و در سالهای ۴۰۱ تا ۴۰۳ به طور غیرقانونی و اهمال دولت سیزدهم وارد کشور شدهاند در همان ابتدای تشکیل دولت پزشکیان در برنامه وزارت کشور بود و با کمک بیشائبه نیروی انتظامی تا آخر سال حدود ۲ میلیون افغان غیرقانونی از کشور اخراج شدند. جنگ که شد، مشخص شد که تعدادی اتباع بیگانه در جنایتهای موساد و کمک به ارتش اسرائیل برای شناسایی اهداف، ترور و تخریب نقش داشتهاند. با دستگیری هایی که در اواسط جنگ رخ داد نهادهای امنیتی متوجه شدند که موضوع به یک یا دو نفر که لیزر بیاندازند و لوکشین بفرستند ختم نمیشود، همین شد که کارگاههای ساخت پهپادهای بسیاری در سرتاسر کشور شناسایی و عوامل آن دستگیر شوند.
سوای این موضوع و نقش برخی از اتباع در همکاری با اسرائیل، اکنون شرایط کشور حتی با وجود آتشبس به گونهای نیست که بتوان از این تعداد افراد بیگانه حتی اگر فارسیزبان، مسلمان و شیعه هم که باشند پذیرایی کرد. موضوع جنگ شوخی بردار نیست. امنیت شهروندان ایرانی از هر چیز دیگری مهمتر است. در بهبوهه مشکلات سیاسی و تحریمها دیگر نمیتوانیم و نباید که میلیونها غریبه بینام و نشان، در شهر و در کنار همشهریانمان سکونت و تردد کنند. عقلانیت این را میگوید. استراتژی درست همین است که دولت و وزارت کشور پبش گرفته اند. اخراج سریع همه افغانهای غیر قانونی و مشخص شذن تکلیف آنهایی که قانونی در این کشور زندگی میکنند، بسیار ضرورت دارد. خیلی از این افراد اقامت و کارت آمایش را در یک استان دیگر گرفته اند و اکنون در یک استان دیگر سکونت دارند. خیلی هایشان محل سکونت مشخصی ندارند. در کجای دنیا به اتباع بیگانه اجازه می دهند آزادانه و بدون رهگیری هرکجا که دلشان می خواهند بروند؟
این یک قانون است. فریب شبکه های معاند را نخورید. بازیچه دست افراد غرضورز نشوید. اتباع بیگانه که غیرقانونی وارد کشور شده اند، مجرم هستند. باید طبق قانون با آنها برخورد شود، حال اینکه جمهوری اسلامی با عطوفت و رأفت به جای محاکمه و زندانی کردن این افراد، آنها را تا مرز مشایعت می کند، شایسته گلایه و انتقاد نیست. بله. حتماً باید کرامت انسانی آنان حفظ شود. حتماً باید تا آخرین دقیقهای که در داخل مرز ایران هستند به آنها رسیدگی شود. این یک اقدام فورس بود که بدون تأمل باید همین روزها صورت میگرفت. و حتماً در این شرایط ممکن است تخلفاتی هم صورت بگیرد. ممکن است مشکلاتی هم برای این افراد به وجود بیاید. وقتی غیرقانونی وارد خاک کشور بیگانه میشدند، باید فکر این روزها را هم میکردند! از دولت سیزدهم کسی را نمیشود گیر آورد و پاسخگو کرد که چرا مرز کشور را به روی افرادی باز کردید که عدهایشان نمک خوردند و نمکدان شکستند؟ دیدید که اکثر دستگیرشدگان اتباعی بودند که کمتر از ۲-۳ سال قبل به ایران وارد شدهاند!
در رابطه با ماجرای پدر فرشته حسینی، هم باید گفت بله، صورت خوشی نداشت و من هم ناراحت شدم، اما از آنجایی که خدمت سربازی را در کلانتری گذارنده ام به خوبی میدانم که این یک اقدام معمول است. چیز تازهای نبود. اتباع را میگیرند، سوابق و هویتشان را بررسی میکنند، اگر مجوز قانونی اقامت داشته باشند، رهایشان میکنند. به عقیده من هرکسی که پدر خانم نوید محمد زاده را برای مشخص شدن وضعیتش به کلانتری هدایت کرده، وظیفه قانونیاش را انجام داده و تازه باید از او تشکر هم کرد. رفتار این بازیگر بسیار نسنجیده بود و شاید به این برمیگشت که تصور می کرد پدرخانمش هم میتواند مانند خودش تافته جدابافتهای از جامعه باشد. نه خیر عزیز! پدر همسر، همسر شما که هیچ، حتی خود شما و خانوادهتان هم در مقابل ۹۰ میلیون ایرانی دیگر، هیچ امتیاز و اعتبار بیشتری در برابر قانون ندارید. همه با هم برابریم! همانطور که گفتم این یک اقدام مرسوم در پلیس است. متاسفانه هنرمندان دیگری هم نادانسته و من باب رفاقت با آقای بازیگر، با گذاشتن استوری و حمایت نسنجیده، قانون را زیر سوال بردند. من جای نوید محمدزاده و دیگر همکارانش بودم به جای اعتراض تازه تشکر هم می کردم که پلیس دارد به وظیفه اش عمل می کند.
بله، باید با اتباع با احترام برخورد کرد. بله، باید با یک شرایط بهتر مقدمات خروجشان را فراهم کرد. بله، صاحبخانه ها باید پول پیش آنها را پس بدهند. بله، هرچه شما می گویید درست است. ولی! بگذارید خیالتان را راحت کنم. با وجود تمام تلاش های پلیس و نهادهای مربوطه و اذیت و آزاری که برای گرفتن و دیپورت همین تعداد اتباع غیر قانونی که نه احترامی برای قانون ایران و شهروندانش قائلند. و نه مانند نسل قدیمی مهاجران افغان تعصب و تعهدی به کشور میزبان دارند، و از قضا نه اهل کسب و کارند و بدتر از همه به دلیل نداشتن تعهد قلبی و قانونی و عدم سکونت در محل مشخص، بیشترین تخلفات، جنایات، تعدی و تعرض به نوامیس، مزاحمت، استعمال و فروش مواد مخدر و چیزی که تازگی شاهدش بودیم خیانت به کشور میزبان و همکاری با دشمنان و اقدامات خرابکارانه را در بین این قشر شاهد هستیم؛ بیشتر از نیمی از این افراد به محض اخراج، بلافاصله و در کمتر از یک هفته با کمک یک عده افراد سودجو دوباره به صورت قاچاقی وارد کشور میشوند. این چرخه ادامهدار است. پلیس می گیرد و اخراج میکند، این افراد دوباره از هر طریقی شده ورود پیدا می کنند.
حقیقتاً نمی شود همه را اقناع کرد، مخصوصاً آن عده که از سر لجاجت با حکومت، بازیچه وطنفروشان شدهاند. ساده لوحانی که درک نکردند و از خودشان نمی پرسند چرا باید حکومت کشور من به کسانی که غیرقانونی وارد شده اند بیش از این اجازه ماندن بدهد؟ مگر همانهایی که در آنطرف آب و در کشورهای اروپایی نشسته اند، کشور محل اقامتشان به مهاجرین غیرقانونی اجازه ورود میدهد؟ بروید کمی جستجو کنید و ببینید که چه بلایی بر سر مهاجران میآورند. آنها را در کمپهای اقامت اجباری در کصافط و بدترین شرایط زندگی اسکان میدهند. به ضروریترین امکانات زندگی دسترسی ندارند. حق دسترسی به پزشک ندارند. و پس از مدتی اخراجشان میکنند. یک هزارم رفتاری که با مهاجرین غیرمجاز در کشورهای دیگر می شود، در جمهوری اسلامی با اتباع قاچاقی نکردهاند. در این کشور آزادانه کار کردند و هرکجا که خواستند سکونت گزیدند.
اما میهمانی تمام شد؛ اکنون وقت رفتن است. دوست عزیز! فریب اینترنشنال را نخور! آنها نگران شأن انسانها نیستند. آنها به دنبال دغدغه صاحبشان و به عنوان کارفرما نگران از دست رفتن سرمایه کارشان برای ترور و ناامنی در داخل خاک ایرانند. کارفرما نگران کارگرانش شده، نگران میلیونها دلار هزینه برای آوردن آنها به تهران و استفاده در زمان مناسب بعدی. اینها اگر دلشان برای افغانستان و مردمانش می سوخت که پس از برقراری یک حکومت مردمی، دوباره کشور را به دست طالبان نمی دادند! آمریکایی ها میلیاردها دلار هزینه کردند، کلی کشته دادند که طالبان را بیرون کنند. که چه بشود؟ چندسال بعد دو دستی افغانستان را تقدیم طالب جماعت کنند؟ اگر آخرش این بود، پس چرا وارد جنگ شدند؟
افغانستان مظلوم است، مردمانش مظلومتر و شریفتر. رک و بدون تعارف اما افغانهای تازهوارد را میهمانان ناخوانده میدانم. علاقهای به حضورشان در خاک کشورم ندارم. همانگونه که گفتم نسل جدید اتباع وارداتی، نه در رفتار و نه در کردار هیج شباهتی به هممیهنان افغانیام که بیشتر از ۳۰-۴۰ سال است در کنار ما زندگی میکنند ندارند. این موضوع را خود این عزیزان نیز تائید میکنند. اتفاقاً اتباع قدیمی هم از حضور این افراد گلایه دارند و آسیب زیادی دیدهاند. هرچه در این سالها این انسانهای زحمتکش و تلاشگر آبرو و عزت جمع کردند، این عده افراد بی هویت یک شبه بر بادش دادند. آنها به صراحت اعلام میکنند که مهاجرین غیرقانونی ۳ سال اخیر که با کوتاهی وزارت کشور دولت شهید رئیسی وارد ایران شدند، انسانهای صادق و متعهدی نیستند. بنابراین، پیرو تمام موارد قوق و ضرورت ایجاد شده در کشور، کاملاً از اخراجشان حمایت میکنم. اما خروج اتباع افغانستانی باید با برنامهریزی درست، نظارت بیشتر، محترمانه و در شأن آنان صورت پذیرد. ما هرگز برای افغانستانیها میزبانان بدی نبودیم و انشالله هنگام بدرقه هم محترمانه روانه شهر و دیارشان خواهیم کرد.
مهدی سوری
نظرات (0)
در حال بارگذاری نظرات...