مبارزه با اطلاعات نادرست: چگونه از گرفتار شدن به ویدیوهای اخبار جعلی جلوگیری کنیم
ویدئویی که ادعا میکند مهاجران هائیتی را نشان میدهد که به طور غیرقانونی به کامالا هریس در گرجستان رای میدهند، همچنان بهعنوان «اخبار» در سراسر X (توئیتر سابق) به اشتراک گذاشته میشود، حتی اگر اکنون بهطور کامل جعلی شناخته شده و به روسیه بازمیگردد.
به گزارش رسا نشر به نقل از یوس تودی – در سراسر دنیای رسانه های اجتماعی در فیس بوک، همان ویدیو با سلب مسئولیت ظاهر می شود که می گوید “ساخته شده توسط بازیگران نفوذ روسیه” است. این گامی در جهت درست است، اما آیا آسیب از قبل وارد شده است؟ میلیونها نفر فکر میکنند ویدیو واقعی است و مهم نیست که چقدر شواهد علیه آن وجود داشته باشد، به آن داستان میمانند.
همین امر در مورد ویدیوی جعلی دیگری نیز صدق می کند که ظاهراً نشان می دهد یک کارگر انتخاباتی در پنسیلوانیا آرای دونالد ترامپ را پاره می کند. اینها تنها تیترهای فریبنده تمام عیار و ویدیوهای گمراه کننده برای لکه دار کردن این انتخابات قریب الوقوع نیستند. آنها بیشتر شبیه پیش غذا در یک بوفه پر از هرج و مرج هستند. اطلاعات غلط همه جا هست آیا می دانید چگونه آن را تشخیص دهید؟
چه کسی پشت ویدیوهای جعلی است؟
اینها آخرین مورد از انبوهی از ویدئوهای ویروسی است که مقامات اطلاعاتی ایالات متحده می گویند که ترول های مستقر در روسیه برای ایجاد تفرقه در میان آمریکایی ها در پیش و پس از انتخابات این هفته “ایجاد و تقویت می کنند”. F.B.I. روز جمعه هشدار جدیدی صادر کرد و گفت: چین و ایران نیز در این انتخابات درگیر اطلاعات نادرست هدفمند هستند.
هر چه این کشورها بیشتر بتوانند ما را علیه یکدیگر قرار دهند، بهتر است. اما آیا تبلیغات ویدئویی ویروسی می تواند امنیت و اعتماد کل یک انتخابات را تضعیف کند؟ قبلاً داشته است.
به یاد دارید که کمیته اطلاعاتی سنای دو حزبی دریافت که مداخله روسیه به ترامپ کمک کرد تا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ پیروز شود و باعث دوقطبی شدن و تفرقه در جامعه آمریکا شد؟ آره منم همینطور
چرا بسیاری از ما در دام اطلاعات نادرست هستیم؟
من می گفتم که مطمئن نیستم حقیقت چیست مگر اینکه آن را با چشمان خود ببینم. اکنون که ویدیوهای تولید شده توسط هوش مصنوعی و تصاویر به شدت دستکاری شده وجود دارد، دیگر حتی نمی توانم به آن اعتماد کنم.
زندگی در این چرخه خبری «پسا حقیقت»، مبارزه با جعلیات هوش مصنوعی و جداسازی حقیقت از دروغ هرگز دشوارتر از این نبوده است، اما چند ابزار مفید وجود دارد که به شما کمک میکند.
چگونه می توانم بفهمم که یک ویدیو با هوش مصنوعی تولید شده است؟
تولید شده توسط هوش مصنوعی هر روز بهتر می شود، اما برخی از پرچم های قرمز و هدایای مرده باقی می مانند. با توجه به آزمایشگاه رسانه MIT، آشکارترین علائم آشکار عبارتند از:
پلک زدن و حرکات لب: آنها را از نزدیک بررسی کنید تا ببینید آیا از ریتم های طبیعی پیروی می کنند یا ناهماهنگ به نظر می رسند.
انعکاس در چشم و عینک: آیا آنها با هم مطابقت ندارند؟ آیا بازتابی وجود دارد؟ آیا آنها حس بصری دارند؟
آیا سن پوست با چشم و مو مطابقت دارد؟
علاوه بر این، اغلب در اکثر ویدیوهای هوش مصنوعی، دستها هنوز خاموش هستند. انگشتان بسیار زیاد – یا خیلی کم – و چیزهای عجیب و غریب دیگر وجود دارد. معمولاً نوشتن روی بیلبوردها، تابلوهای خیابان یا حتی نام فروشگاه ها به صورت وارونه، عقب یا غلط املایی به نظر می رسد.
در اینجا چند راه دیگر برای شناسایی تقلبی ها قبل از فریب آنها وجود دارد:
۱. از یک ابزار آماده هوش مصنوعی برای تشخیص تقلبی های هوش مصنوعی استفاده کنید
چند ابزار جدید عالی برای تشخیص متن، عکسها و دستکاری صدا ایجاد شده با هوش مصنوعی وجود دارد، اما من هنوز ابزاری برای بررسی ویدیوی جعلی پیدا نکردهام. چندین مورد از جمله Deepware Scanner و Free Deepfake Detector توسط Resemble در دست ساخت هستند. با این حال، من نتوانستم ویدیوهای جعلی را که در بالای این داستان ذکر کردم تشخیص دهم.
من گمان میکنم که تا سال آینده ابزارهای بهتری برای گرفتن فیلم جعلی خواهیم داشت.
خبر خوب این است که برخی از برنامههای اسکن متن و تصویر در شناسایی خلاقیتهای هوش مصنوعی کار مناسبی انجام میدهند:
متن را از هر مقاله کپی کنید و آن را به Copyleaks AI Detector وصل کنید. این احتمال را به شما می گوید که یک انسان آن را در مقابل یک نویسنده هوش مصنوعی نوشته است. مدام بر روی مدلهای جدید هوش مصنوعی تمرین میکند، بنابراین شکست دادن آن سخت است. همان متن مقاله را در جستجوگر هوش مصنوعی دیگری مانند QuillBot یا GPTZero جایگذاری کنید تا لایهای از دروغشکنی اضافه شود.
تصدیق تصاویر نیز آسان تر می شود. از SightEngine به عنوان اولین خط دفاعی خود استفاده کنید. تصاویر ایجاد شده توسط محبوب ترین تولید کننده های تصویر هوش مصنوعی مانند MidJourney، DALL-E، Stable Diffusion و موارد دیگر را شناسایی می کند. سپس، اگر میخواهید ببینید کجای دیگر تصویر استفاده شده است، آن را در TinEye آپلود کنید. اگر در سایت های خبری معتبر منتشر شود و به عنوان واقعیت ارائه شود، می توانید با خیال راحت تری آنچه را می بینید باور کنید.
۲. عمیق تر از منابع مبهم و تعصب خود نگاه کنید:
بله، وجود اینترنت باعث می شود اخبار جعلی سریعتر منتشر شوند و ممکن است مقصر افزایش اضطراب سیاسی و حتی خشونت باشند، اما همچنین ابزاری قدرتمند برای حقیقت است.
هنگامی که عنوان طعمه کلیکی را از سایتی که نمی شناسید می بینید یا ادعای ظالمانه یک کارشناس سیاسی را در رسانه های اجتماعی می بینید، آن را بردارید و مستقیماً در گوگل، بینگ یا موتور جستجوی انتخابی خود قرار دهید.
اگر داستان پشت تیتر دقیق باشد، سایت های خبری واقعی را خواهید دید که آن را پوشش می دهند – نه وبلاگ رویای آمریکایی باب. اگر جعلی است، فقط در سایت های رسانه های اجتماعی قرنطینه شده است، توسط عمو رالف دیوانه شما بدون هیچ پیوندی به منبع به اشتراک گذاشته شده است، یا قبلاً افشا شده است، می توانید در آنجا توقف کنید.
هرگز به یک منبع واحد اعتماد نکنید، مهم نیست چقدر ممکن است بخواهید آنچه را که می بینید باور کنید.
بیشتر: نمیخواهید آن را در گوگل جستجو کنید؟ این موتورهای جستجوی جایگزین ارزش کاوش را دارند.
۳. از به اشتراک گذاشتن چیزی که باعث خشم شما می شود دست بردارید:
من آن را انجام داده ام. شما چیزی ظالمانه می بینید که می خواهید آن را در اطراف به اشتراک بگذارید و از پشت بام ها فریاد بزنید، “ببین، من درست گفتم، شما همه دیوانه هستید، و این یک پست این را ثابت می کند.” آه اگر فقط اینطور بود.
آن را به اشتراک نگذارید توقف کنید. نفس بکش بررسی واقعیت فراتر از گوگل کردن آن و زدن «اخبار» برای بردن شما به محتمل ترین منابع، منبعی را امتحان کنید تا واقعیت را از داستان جدا کنید، مانند:
Politifact – اختصاص داده شده به تحقیق، تأیید و افشای هرگونه اخبار سیاسی که مورد توجه قرار می گیرد.
FactCheck.org – به داستان های خبری مبهم که جایی بین واقعیت و خیال زندگی می کنند، می پردازد.
بررسی کننده واقعیت واشنگتن پست – تجزیه و تحلیل بیشتر از اخبار ناپایدار با تحقیقات کامل و رتبه بندی درستی.
Snopes – یکی از قابل اعتمادترین سایت ها برای افشای اخبار جعلی. به طور خاص به سیاست اختصاص ندارد، اما دارای بسیاری از اخبار سیاسی است.
من این ترفند را دوست دارم زیرا بسیار واضح است اما اغلب در عجله ما برای گفتن نسخه آنلاین “من به شما گفتم” نادیده گرفته می شود.
محتوای گمراه کننده و نادرست اغلب دارای برچسب هایی مانند BREAKING است! و انحصاری! برای جلب توجه و شکستن گارد شما مملو از احساسات و فوریت است. همین امر در مورد پست هایی با تصاویر فوق العاده و گرافیک چشم نواز صادق است. این آب نبات چشم بصری شما را به اشتراک گذاری سریع و بدون سوال وا می دارد. شانس این است که اطلاعات پنهان در داستانی مانند این در بهترین حالت بسیار کج و در بدترین حالت یک دروغ آشکار است.
و وقتی نوبت به منابع می رسد، تا جایی که ممکن است به عقب بگردید تا ببینید یک داستان از کجا سرچشمه گرفته است. فقط به این دلیل که اینفلوئنسر رسانه اجتماعی مورد علاقه شما آن را به اشتراک گذاشته است، درست نیست. در واقع برخی از آنها توسط کشورهای خارجی برای نشر اکاذیب نیز پول می گیرند.
نظرات بسته شده است.