معاون سیما: از سه هزار و چند صد نفر فعال در سینما و تلویزیون تنها چند نفر موضعگیری کردهاند/ نباید حرفی بزنیم که به جایی از نظام بربخورد
درباره دیگران هم نهادهای مسئول رسیدگی، باید صحبت کنند. اگر هم از ما مشورت بخواهند بنایمان بر حفظ و نگه داشتن این افراد است، مشروط بر اینکه حرف مردم را بزنند.
محسن برمهانی معاون سیما می گوید: سه هزار و چند صد نفر در صنفهای مختلف سینما و تلویزیون فعالند که در میان اینها تنها چند نفر در حوادث اخیر موضعگیری کردهاند. به نظرم این سوال را این طور میتوان عوض کرد که میخواهید با آن سه هزار و چند نفری که موضعگیری نکردند، چه کنید؟ طبیعی است پاسخ میدهم، کارمان را با همانها ادامه میدهیم.
به گزارش «انتخاب»؛ بخش هایی از گفتگوی خبرگزاری سازمان تبلیغات با برهمانی در زیر می آید:
* در این چند وقت چند بار از طرف مسئولان سازمان سینمایی شنیدیم در پی حل مشکل هنرمندان و سینماگرانیاند که در آشوبهای اخیر موضع گرفته بودند و طبعاً با مشکلاتی مواجه شدهاند. در صداوسیما هم نمونههای مشابهی وجود داشته است؛ شما هم در حال مذاکره و رایزنی درباره آنها هستید و نسبت به حل مشکل برخی از افرادی که در فضا موضعگیری کردهاند، اقدامی انجام دادهاید؟
سه هزار و چند صد نفر در صنفهای مختلف سینما و تلویزیون فعالند که در میان اینها تنها چند نفر در حوادث اخیر موضعگیری کردهاند. به نظرم این سوال را این طور میتوان عوض کرد که میخواهید با آن سه هزار و چند نفری که موضعگیری نکردند، چه کنید؟ طبیعی است پاسخ میدهم، کارمان را با همانها ادامه میدهیم.
عدهای هم موضعگیری کردهاند و اگر این موضعگیریها مخل امنیت کشور بوده یا تشویق به اغتشاش و از دست رفتن فرصتها و… در موضعشان بوده، جایی که باید در قبالشان تصمیم بگیرد، سازمان صداوسیما نیست. نهادهایی به این کارها رسیدگی میکنند. ما دوست نداریم سرمایهها و ظرفیتهای هنری کشور بهراحتی از دست بروند، ولی بالاخره افرادی که معدود هم هستند که چنین موضعگیریهایی داشتهاند. کسانی حرفی میزنند و کاری میکنند تا فضایی ایجاد کنند که البته مؤثر هم هست، یعنی این را قبول دارم که این حرفها متأسفانه در جامعه مؤثر است، اما تعدادشان اندک است.
طبیعی است سازمان صداوسیما با آن سه هزار و چندصد نفر کار میکند و ارتباط خوبی هم دارد مثل گذشته و به فراخور تولیدی که دارد، از آنها کمک میگیرد.
درباره دیگران هم نهادهای مسئول رسیدگی، باید صحبت کنند. اگر هم از ما مشورت بخواهند بنایمان بر حفظ و نگه داشتن این افراد است، مشروط بر اینکه حرف مردم را بزنند.
حرف مردم لزوماً آن چیزی که از آن طرف مرزها دیکته میشود، نیست. اگر مشکل اقتصادی وجود دارد یا هر نکتهای هست، باید بگویند. ما با خیلیها کار میکنیم که نسبت به شرایط اقتصادی امروز کشور معترضند و نسبت به آن واکنش هم دارند اما همین واکنش هم مقدار و میزانی دارد.
* شما چند باری در سخنرانیها و به تناسب موقعیتهای مختلف بر «خطوط سبز» در سریالها تاکید کردهاید. در این باره هم توضیح میدهید که منظور چیست؟ چون بالاخره در این چهار دهه سریالهای مذهبی، دینی و انقلابی هم داشتهایم. این خطوط چه مصادیقی دارند و مفهومیتر و شاخصتر قرار است چه تمایزی با سریالهای قبلی ایجاد کنند.
وقتی از خطوط سبز و قرمز صحبت میکنیم، بیانش کمی مفصل است. چون نیاز به نوعی مباحثه و گفتگو دارد. اما خلاصهاش این است که مثلاً در حوزه خطوط قرمز اگر درباره روابط میگوئیم، روابط باید به گونهای باشد که در شأن مردم ایران باشد و غالب مردم ایران برایشان این روابط پسندیده باشد. اگر درباره پوشش حرف میزنیم این پوشش با قانون و شأن مردم تطابق داشته باشد. اگر درباره مسائل کشور سخن میگوئیم حرفی گفته نشود که به جایی از نظام بربخورد.
در سند تحولی جدید صداوسیما، بحثی که مطرح شد این بود که خطوط قرمز باید باشد و رعایت شود اما ما این همه سال درگیر خطوط قرمز بودهایم. من معتقد نیستم تمام آثاری که طی سی سال گذشته در صداوسیما تولید شده است آثار خطوط قرمزی بوده است، بلکه ما آثار خط سبزی هم داشتهایم اما توجه و تمرکز بر خطوط سبز را بیشتر خواهیم کرد.
نظرات بسته شده است.