آنچه از سندرم پیش از قاعدگی باید بدانید

5f3b9b266c756_5f3b9b266c759

سندرم پیش از قاعدگی یا پی‌ام‌اس (PMS) عبارت است از عارضه‌ای که طی روزهای خاصی از چرخه قاعدگی روی وضعیت جسمی و روحی یک زن اثر می‌گذارد و عارضه بسیار شایعی است.

علائم این عارضه، پنج تا ۱۱‌روز پیش از شروع قاعدگی آغاز شده و معمولا با شروع خونریزی ماهانه از بین می‌رود.

چرخه قاعدگی به‌طور میانگین ۲۸ روز طول‌می‌کشد. تخمک‌گذاری در روز چهاردهم این چرخه اتفاق می‌افتد و خونریزی قاعدگی در روز بیست و هشتم. علائم پی‌ام‌اس ممکن است حوالی روز چهاردهم بروز کرده و تا هفت روز پس از آغاز خونریزی طول بکشد.

برخی علائم پی‌ام‌اس عبارتند از: نفخ شکمی، درد شکم، درد پستان، آکنه، تمایل به خوردن شیرینی‌، یبوست، اسهال، سردرد، حساسیت به نور یا صدا، خستگی، تحریک‌پذیری، تغییر الگوی خواب، اضطراب، افسردگی، احساس غم و فوران‌های احساسی. این علائم معمولا خفیف یا متوسط هستند. البته شدت علائم می‌تواند از فردی به فرد دیگر و حتی در ماه‌های مختلف برای هر فرد متفاوت باشد.

علت سندرم پیش از قاعدگی هنوز دقیقا مشخص نیست، اما بسیاری از محققان بر این باورند که پی‌ام‌اس ممکن است به تغییراتی که در هورمون‌های جنسی و همچنین سطح سروتونین خون در آغاز چرخه قاعدگی اتفاق می‌افتد، مرتبط باشد. همان‌طور که احتمالا می‌دانید، سطح استروژن و پروژسترون خون در اوقات به‌خصوصی از ماه افزایش می‌یابد.

این افزایش می‌تواند با ایجاد علائمی چون نوسانات خلقی، اضطراب و تحریک‌پذیری همراه باشد. معمولا توصیه می‌شود اگر دیدید درد جسمی، نوسانات خلقی و سایر علائم روی زندگی روزمره‌تان به‌نحوی مختل‌کننده تأثیر گذاشته یا علائم‌تان از بین نمی‌روند، به پزشک مراجعه کنید.

منبع: روزنامه جام جم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.