قلیان در قهوهخانههای مجوزدار آزاد شد؟
در همین زمینه هشدار سازمان زمینشناسی درباره فرونشست زمین در ایران ۱۰ مهر ۱۴۰۰ تنش آبی در ۳۰۰ شهر کشور/ وضعیت بحرانی در تابستان ۱۴۰۰ ۷ تیر ۱۴۰۰ امروز برخی رسانه ها اخباری مبنی بر رفع ممنوعیت استعمال قلیان در قهوه خانه های مجوزدار منتشر کردند. به گزارش ایسنا، در جلسه دیروز مجلس شورای […]
به گزارش ایسنا، در جلسه دیروز مجلس شورای اسلامی یک فوریت استفساریه تبصره یک ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات تصویب کرده که هدف از آن مستثنی کردن مصرف قلیان در قهوه خانه های مجوزدار بوده است.
در این رابطه «ابوالفضل دهستانی»، رئیس اتحادیه سفرهخانههای سنتی مشهد، در گفت و گو با ایسنا در خصوص طرح آزادسازی قلیان در قهوه خانه های مجوزدار گفت: باید توجه داشت طرح استفساریه آزادسازی قلیان با قید یک فوریت به مجلس رفته است. پس از اینکه طرح ارائه شده مجددا در کمیسیون بررسی و سپس در صحن مجلس رای گیری شود، در انتها مصوبه به شورای نگهبان فرستاده و با تایید آن شورا تبدیل به قانون خواهد شد.
وی افزود: تاکنون در رابطه با آزاد شدن قلیان هیچگونه خبری به ما ابلاغ نشده و تا دستور آن ابلاغ نشود، قانوناً به عنوان اتحادیه هیچگونه اقدامی نمی توانم بکنیم، از این رو باید مراحل قانونی آن طی شود.
رئیس اتحادیه سفرهخانههای سنتی مشهد خاطرنشان کرد: هر کدام از این مراحل و طرح های قانونی باید اجرا شود. پس از طی شدن مدت قانونی آن می توان از آزادی استعمال قلیان خبر داد.
دهستانی تصریح کرد: تا زمانی که این طرح توسط شورای نگهبان تایید و ابلاغ نشده هیچگونه اقدامی نمی توانیم بکنیم.
«محمود بنانژاد»، رئیس اتاق اصناف مشهد، نیز در این خصوص خاطرنشان کرد: در مجلس طرحی یک فوریتی برای بررسی اماکن عمومی خصوصا قهوه خانه ها و سفره خانه های سنتی برای ارائه قلیون مطرح شد. بر این اساس این طرح باید بررسی مجدد و در مجلس رای گیری شود. در واقع روز گذشاته تنها بررسی مجدد این طرح رای آورده است.
وی تصریح کرد: این طرح با یک فوریت رأی آورده است یعنی در زمان بندی و نوبت خود قرار می گیرد تا به آن رسیدگی شود.
رئیس اتاق اصناف مشهد اظهار کرد: اگر پس از بررسی طرح در صحن مجلس، استثنا شدن عرضه قلیان رأی آورد، آن زمان می توان گفت ممنوعیت استعمال قلیان برداشته شده است. طرح مبارزه با دخانیات از سال ۸۵ با چند سال تاخیر اجرا شد و در نتیجه عرضه قلیان ممنوع شد. در این طرح یکسری نقاط قوت و ضعف وجود دارد.
بنانژاد یادآور شد: من نه مخالف این طرح هستم و نه موافق اما نظر من این است که همیشه یک قانون اگر بد هم باشد، بهتر از نبود قانون است. چنانکه این قانون ایراداتی دارد و باید اصلاح شود به طوری که بتوان این قوانین را اجرا کرد.