عصر ایران؛ فرزانه احمدی- تهرانیها معمولا وقتی شب بخواهند برای تفریح از خانه خارج شوند، انتخابهای زیادی ندارند. بیشتر مواقع یا باید به پارک و فضای سبز بروند، یا به کافه و رستوران.
اگر شبانه به بعضی خیابانهای تهران مانند ستارخان سر بزنید شلوغی غذاخوریها به وضوح مشخص است که میتواند بیانگر این نکته باشد که تهران تفریح شبانه چندانی ندارد و بیشتر مردم به کافه و رستورانگردی رو میآورند.
درواقع رستوران و کافه این روزها به یکی از تفریحات تهرانیها تبدیل شده است، به خصوص برای طبقه متوسط که نمیتوانند به طور مرتب به بیرون شهر یا سفر بروند یا برای تفریحات گرانقیمتتر هزینه کنند.
رستورانها هم البته دستههای مختلف دارند و از قیمت متوسط تا لاکچریها را شامل میشوند. این تفریح برای پولدارترها حکم یک تفریح لوکس را دارد.
رستورانها بسته به خیابانی که در آن واقع شدهاند، کیفیت غذا و مشتریهایشان، منوهای مخصوص به خود را دارند. بیشتر رستورانها یا فست فود سرو میکنند یا غذاهای ایرانی یا غیرایرانی. با این حال رستورانهایی هم هستند که هر دو نوع غذا را در منوی خود دارند و بعضی رستورانها هم چند شعبه با تنوع غذایی متفاوت دارند.
اما این روزها که رستوران به محل دورهم نشینی و کندن از خانه تبدیل شده است، یک خانواده چهار نفره در یک وعده چقدر باید برای رستوران پول بدهد و درواقع این تفریح برای خانوادههای تهرانی چقدر خرج برمیدارد؟
یک میز چهار نفره با غذاهای لاکچری
رستورانها و غذاخوریهای تهران را میتوان به سه دسته لوکس، متوسط و ارزانقیمتتر تقسیم کرد.
بعضی رستورانها در تهران فضاهای لوکسی دارند، گاهی غذاهای متفاوتی سرو میکنند یا اینکه غذاها را با به صورت متفاوت و لاکچری نامگذاری میکنند.
این رستورانها معمولا در مناطق مرفهنشین شهر واقعند. یک پرس غذا در آنها بیش از یک میلیون تومان قیمت دارد و گاهی تا دو میلیون تومان هم میرسد. برای مثال رستوران «ت» که در یک منطقه مرفهنشین قرار دارد، رستورانی با غذاهای هندی است، اما بعضی غذاهای ایرانی مثل جوجه کباب هم با شکلی متفاوت در آن سرو میشود.
یک جوجه بیاستخوان کباب شده در تنور در این رستوران یک میلیون و ۲۷ هزار تومان قیمت دارد. این رستوران غذاهای خاص هم دارد. برای مثال غذایی به نام «شاهی قورمه» در منوی این رستوران با عنوان غذای مخصوص پادشاهان مغول آورده شده که شامل تکههای گوشت است و یک میلیون و ۴۴۹ هزار تومان قیمت خورده است. یک بشقاب میگو تندوری هم دو میلیون و ۱۷۴ هزار تومان قیمت دارد.
حتی غذاهای سادهتر هم در این رستوران قیمت بالایی دارند. غذایی به نام «تخم مرغ بریانی» که همان نیمرو و برنج ساده با کمی تزیین از خلال بادام و پسته است، در منوی این رستوران ۵۱۲ هزار تومان آورده شده. اینجا برای خوردن ماست و خیار به سبک هندی هم باید ۳۰۲ هزار تومان پول بدهید.
قیمت یک کاسه سوپ بیشتر از ۳۰۰ هزار تومان است و سالاد فصل هم ۵۸۰ هزار تومان قیمت خورده. یک بطری بزرگ آب انگور بدون الکل هم ۸۵۰ هزار تومان است.
با این حساب غذا خوردن در این رستوران برای یک خانواده چهار نفره حدود ده میلیون تومان در یک وعده آب میخورد. اگر فرض کنیم یک خانواده دو پرس جوجه بیاستخوان کباب شده در تنور، یک پرس شاهی قورمه، یک بشقاب میگو تندوری به همراه دو سالاد فصل و چهار کاسه سوپ و یک نوشیدنی آب انگور سفارش بدهند، باید نزدیک به ۹ میلیون تومان فاکتور پرداخت کنند. این ارقام بدون محاسبه مالیات بر ارزش افزوده است و در بعضی از رستورانها درصدی از فاکتور هم به عنوان مالیات اضافه میشود.
فستفود لاکچری چند؟
در میان فستفودهای لاکچری هم قیمتها خیلی کمتر از این نیست. فست فود «س» در یکی از خیابانهای شمال شهر تهران که منطقه مرفهنشین است، فست فود و غذاهای ایتالیایی سرو میکند.
بشقابی با ۵ عدد شاه میگو و سس مخصوص و سبزیجات فصل یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارد. استیک سالمون و سیبزمینی سرخ شده و سبزیجات فصل هم یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان قیمتگذاری شده.
برای بشقاب سبزیجات شامل کلم بروکلی، کلم سفید، هویج، لوبیا، ذرت، لیمو ترش، سیب زمینی، اسفناج، کرفس و گوجه گیلاسی هم باید ۴۸۹ هزار تومان پول پرداخت کنید.
همبرگر مخصوص با سس قارچ هم ۶۲۹ هزار تومان است. همبرگر کلاسیک شامل گوشت چرخ کرده گوسفندی و گوساله روز هم ۵۵۹ هزار تومان قیمت خورده است.
پیتزاها هم در این مجموعه بین ۴۴۹ تا ۶۷۹ هزار تومان قیمت دارند. ساندویچها هم بین ۴۱۲ تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان فروخته میشود. لیموناد و نوشیدنی مخصوص هم هر کدام ۱۶۵ هزار تومان قیمت دارد.
بنابراین اگر یک خانواده چهار نفره در این رستوران برای مثال یک بشقاب شاه میگو، یک همبرگر مخصوص، یک پیتزای مخصوص و یک ساندویچ و یک بشقاب سبزیجات به عنوان سالاد و دو نوشیدنی سفارش بدهند، فاکتور آنها حدود ۴ میلیون تومان برای یک وعده خواهد بود.
در رستورانهای وسط شهر چه خبر است؟
وضعیت قیمتها در رستورانهای بخشهای مرکزی شهر بهتر است. پیتزا «پ» چند شعبه دارد و به مرکز شهر نزدیکتر است. قیمت پیتزا در این رستوران بین ۳۹۵ تا ۴۷۵ هزار تومان است و غذاهای مکزیکی هم دارد که بین ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان قیمت دارند.
اگر یک خانواده چهار نفره در این رستوران دو پیتزا و دو غذای مکزیکی و نوشابه کوکاکولا سفارش بدهند در نهایت باید حدود ۲ میلیون تومان پرداخت کنند.
منوی رستورانهایی که غذای ایرانی دارند هم در این بخش از شهر متعادلتر است. برای نمونه یک رستوران که تقریبا در مناطق مرکزی تهران واقع است، یک سیخ کباب کوبیده گوشت گوساله و گوسفندی را به همراه دورچین و برنج ایرانی را ۱۹۰ هزار تومان در اسنپ فود اگهی کرده است.
همین رستوران یک سیخ جوجه کباب معمولی زعفرانی ۲۰۰ گرمی همراه با ۳۵۰ گرم برنج را ۲۰۰ هزار تومان میفروشد. چلو جوجه کباب با استخوان هم ۲۵۵ هزار تومان است. دو سیخ کباب کوبیده مخلوط گوشت گوسفند و گوساله هم ۲۰۰ هزار تومان است.
چلو خورش قورمه سبزی و قیمه هر کدام هم در این رستوران ۱۹۰ هزار تومان قیمت دارد. زرشک پلو با مرغ هم ۲۳۰ هزار تومان است. پیش غذا مانند ماست و خیار یا زیتون پرورده هم حدود ۴۰ هزار تومان است.
بنابراین سفارش غذا برای یک خانواده چهار نفره اگر یک پرس کباب کوبیده، یک چلو خورش قورمه سبزی، یک زرشک پلو و یک چلو جوجه کباب با استخوان و یک زیتون پرورده و یک ماست و خیار سفارش بدهند ۹۵۰ هزار تومان خرج برمیدارد.
غذای رستوران در جنوب شهر ارزانتر است
قیمتها در پایین شهر معمولا کمتر است. در این بخش از شهر گاهی منوها اقتصادیترند تا قیمت پایین بیاید. برای مثال یک فست فود در نازیآباد مینیپیتزای ۱۷ سانتیمتری هم سرو میکند که قیمت آن را ۱۷۸ هزار تومان تعیین کرده است. پیتزای میکس آمریکایی یک نفره ۲۴سانتیمتری در این فروشگاه ۲۹۵ هزار تومان است. با این حال پیتزاهای دو نفرهاش تا بیش از ۵۰۰ هزار تومان هم قیمت خوردهاند. همبرگرها در این مغازه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان برچسب دارند. ساندویچها هم حدود ۳۰۰ هزار تومان به فروش میرسند.
سفارش دو همبرگر ساده به همراه دو پیتزای مینی حدود یک میلیون تومان خرج برمیدارد.
در همین محدوده از شهر چند رستوران سنتی در منوی اسنپ فود خود یک بخش با عنوان «خوش قیمت» هم اضافه کردهاند. برای مثال در رستورانی چلو خورش قیمه سیب زمینی و قورمه سبزی هر کدام ۱۳۰ هزار تومان قیمت خورده است.
زرشک پلو در این رستوران ۱۸۰ هزار تومان است و کباب کوبیده هم هر سیخ ۷۰ هزار تومان فروخته میشود. خوراک جوجه کباب سینه زعفرانی ۱۲۵ هزار تومان قیمت دارد.
بنابراین سفارش دو پرس قیمه و قورمه و یک پرس زرشک پلو و دو سیخ کباب کوبیده برای یک خانوده چهار نفره در نازیآباد تهران ۵۶۵ هزار تومان آب میخورد.
مقایسه قیمتها از بالا شهر تا پایین شهر نشان میدهد غذا خوردن در رستورانی در مناطق مرفه گاهی چند برابر بیشتر از یک غذاخوری در جنوب شهر تمام میشود.
نظرات بسته شده است.