حقایقی مهم درباره ویتامین B12

در همین زمینه هشدار سازمان زمین‌شناسی درباره فرونشست زمین در ایران ۱۰ مهر ۱۴۰۰ تنش آبی در ۳۰۰ شهر کشور/ وضعیت بحرانی در تابستان ۱۴۰۰ ۷ تیر ۱۴۰۰ ویتامین B12 از اهمیت ویژه ای برای تولید DNA، اعصاب، و سلول های خون برخوردار است. همچنین، این ماده مغذی در حفظ سلامت مغز و عملکرد بی […]

ویتامین B12 از اهمیت ویژه ای برای تولید DNA، اعصاب، و سلول های خون برخوردار است. همچنین، این ماده مغذی در حفظ سلامت مغز و عملکرد بی نقص سیستم ایمنی بدن انسان نقش دارد.

ویتامین B12 برای سلامت کلی بدن انسان بسیار مهم است. این ویتامین به تولید گلبول های قرمز سالم و حفظ عملکرد درست اعصاب کمک می کند. هر فردی باید این ویتامین را به میزان کافی از رژیم غذایی خود دریافت کند، اما به طور خاص این مساله برای زنان، به ویژه زنان باردار و مادران شیرده، از اهمیت بیشتری نسبت به مردان برخوردار است.

به نقل از “اکتیو بیت”، مواد غذایی مختلفی، مانند پنیر کاتیج، بادام و پنیر فتا، در دسترس ما قرار دارند که حاوی ویتامین B12 هستند. در ادامه با برخی حقایق درباره کمبود ویتامین B12 آشنا می شویم.

احساس خستگی و کمبود انرژی شما را رها نمی کند

ویتامین B12 از اهمیت ویژه ای برای تولید DNA، اعصاب، و سلول های خون برخوردار است. همچنین، این ماده مغذی در حفظ سلامت مغز و عملکرد بی نقص سیستم ایمنی بدن انسان نقش دارد.

افزون بر این، ویتامین B12 به سوخت و ساز شما کمک می کند و در تبدیل مواد مغذی به انرژی کاربرد دارد. اگر خستگی بیش از اندازه یا سبکی سر را تجربه می کنید، شاید با کمبود ویتامین B12 مواجه باشید. این ویتامین در بسیاری از محصولات حیوانی، مانند تخم مرغ و نرمتنان صدفدار، یافت می شود.

گیاهخواران و وگان ها آسیب پذیر هستند

بیشتری ویتامین B12 مورد نیاز بدن انسان از طریق محصولات حیوانی، مانند گوشت قرمز، لبنیات، نرمتنان صدفدار و تخم مرغ تامین می شود. اگر این قبیل مواد غذایی را از رژیم غذایی خود را حذف کنید، احتمال مواجهه با کمبود ویتامین B12 افزایش می یابد، که می تواند به معنای احساس خستگی زیاد یا سبکی سر باشد.

اگر گیاهخوار یا وگان هستید، می توانید استفاده از مکمل ویتامین B12 را مد نظر قرار دهید. همچنین، شما می توانید غذاهایی که با ویتامین B12 غنی شده اند، مانند غلات صبحانه، را مصرف کنید.

سالمندان در معرض خطر قرار دارند

هر فردی می تواند با کمبود ویتامین B12 مواجه شود، اما اگر بیش از ۵۰ سال سن دارید، احتمال مواجهه با این مشکل سلامت جدی افزایش می یابد. با افزایش سن، معده اسید کمتری تولید می کند که به معنای کاهش توانایی شما در جذب ویتامین B12 است.

بر همین اساس، افزایش مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B12، مانند تخم مرغ و لبنیات، برای سالمندان از اهمیت بیشتری برخوردار می شود. اگر مشکل جدی است، با پزشک خود درباره مصرف مکمل یا تزریق ویتامین B12 صحبت کنید.

داروهای ضد سوزش سردل می توانند خطر را افزایش دهند

سوزش سردل می تواند وضعیتی بسیار دردناک و ناراحت کننده را ایجاد کند و بر همین اساس افراد بسیاری برای درمان آن از داروهای تجویزی استفاده می کنند. اما این کار می تواند مشکل آفرین باشد، زیرا این داروها تولید اسید معده را کاهش می دهند، که به طور بالقوه شرایط جذب ویتامین B12 را برای بدن دشوار می سازد.

اگر از داروهای تجویزی برای مهار سوزش سردل استفاده می کنید و با خستگی، ضعف و سبکی سر مواجه هستید، با پزشک خود درباره احتمال کمبود ویتامین B12 صحبت کنید. مصرف مکمل می تواند به غلبه بر این شرایط کمک کند.

کمبود ویتامین B12 شبیه زوال عقل به نظر می رسد

با افزایش سن، ترشح اسید معده کاهش می یابد، و توانایی بدن برای جذب ویتامین B12 نیز افت می کند. این به معنای آن است که افراد بزرگ‌تر از ۵۰ سال ممکن است از کمبود ویتامین B12 رنج ببرند، که با علائمی مانند احساس خستگی بیش از حد و سبکی سر خود را نشان می دهد.

افزون بر این، افراد بسیاری که کمبود ویتامین B12 دارند از مشکلات عصبی مانند زوال عقل، رنج می برند. در نتیجه، ممکن است کمبود این ماده مغذی با زوال عقل اشتباه گرفته شود. اگر در گروه افراد مسن و سالمند قرار دارید و این شرایط را تجربه می کنید برای روشن شدن شرایط با پزشک خود صحبت کنید.

بانوان باردار و مادران شیرده بیشترین نیاز را به ویتامین B12 دارند

هر فردی به ویتامین B12 نیاز دارد، اما برخی افراد، مانند بزرگسالان بیشتر به آن نیاز دارند. به گفته کارشناسان، مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند، بیشترین نیاز را به ویتامین B12 دارند. آنها به دریافت ۲٫۸ میکروگرم از این ماده مغذی در روز نیاز دارند. در مقام مقایسه، مردان به ۲٫۴ میکرو گرم نیاز دارند.

اما بانوان باردار یا مادران شیرده چگونه می توانند به میزان کافی ویتامین B12 دریافت کنند؟ در یک عدد تخم مرغ ۰٫۶ میکروگرم و در یک فنجان شیر کم چرب ۱٫۲ میکروگرم از این ماده مغذی موجود است. از منابع بهتر می توان به گوشت ماهی قزل آلا، بوقلمون و گاو اشاره کرد. از این رو، افراد گیاهخوار یا وگان ها ممکن است به مصرف مکمل نیاز داشته باشند.

مصرف الکل شما را آسیب پذیرتر می کند

مصرف الکل می تواند احتمال کمبود ویتامین B12 را افزایش دهد. این به دلیل آن است که مصرف نوشیدنی های الکلی می تواند احتمال ابتلا به گاستریت یا ورم معده را افزایش دهد.

افراد مبتلا به این شرایط از اسید معده کمتری نسبت به دیگران برخوردار هستند و این به معنای کاهش توانایی بدن برای جذب ویتامین B12 است. اما این تمام ماجرا نیست. الکل می تواند در عملکرد کبد اختلال ایجاد کند، و از آنجایی که ویتامین B12 در کبد ذخیره می شود، با کاهش ذخایر این ماده مغذی در بدن مواجه خواهید شد.

خطر کم خونی کشنده افزایش می یابد

کم خونی یا کمبود گلبول های قرمز در هموگلوبین خون شرایطی نسبتا شایع است. اما نوع خاص و خطرناکی از کم خونی وجود دارد که به واسطه کمبود ویتامین B12 شکل می گیرد. در این نوع از کم خونی که به نام کم خونی کشنده (Pernicious Anemia) شناخته می شود، معده در تولید پروتئینی که به جذب ویتامین B12 و تولید گلبول های قرمز کمک می کند با مشکل مواجه می شود.

کم خونی کشنده اغلب ارثی است، از این رو از والدین یا پدربزرگ و مادر بزرگ خود درباره ابتلا به آن در خانواده پرسش کنید. خبر خوب قابل درمان بودن این شرایط از طریق تزریق ویتامین B12 یا مصرف مکمل است.

منبع: عصر ایران

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.