هشدار! سیلاب‌های چند ماه اخیر در راه است

مصطفی فدایی فرد افزود: اگر چه پس از سیلاب بهار امسال، تلاش‌هایی برای رفع مشکلات به ویژه در مسیرهای رودخانه‌ها و اطراف سدها شد، اما این اقدامات به هیچ وجه کافی نیست، به ویژه اینکه مشکلات به وجود آمده در این مناطق در چندین سال ادامه داشته و امکان رفع آن در کوتاه مدت ممکن نیست.
وی تجاوز به حریم مسیل ها، رودخانه ها، ساخت و سازهای غیرقانونی در آن نقاط و همچنین مناطق پایین دست و بالا دست سدها و کم توجهی به پوشش گیاهی و آبخیزداری را مهم‌ترین علل خسارت زا بودن سیلاب‌ها برشمرد.
رئیس هیئت ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران اضافه کرد: به عنوان نمونه در پایین دست سد بزرگ کرخه به طور معمول هر ثانیه چهار هزار و ۵۰۰ مترمکعب باید آب امکان خروج داشته باشد، اما تجاوزها و ساخت و سازها در پایین دست، ​حتی برای شرایط معمول هم مشکلاتی ایجاد کرده است بنابراین وقتی میزان خروجی آب در زمان پر بارش بیشتر شود به طور طبیعی خسارت هم در مسیر پایین دست افزایش خواهد یافت.
فدایی فرد با اشاره به وضعیت بارندگی‌های متغیر در ۵۰ سال اخیر در کشور، گفت: آمارهای این سال‌ها نشان می‌دهد وقتی خشکسالی ۱۰ تا ۱۵ سال ادامه پیدا کند بلافاصله چند سال شاهد ترسالی شدید خواهیم بود بنابراین همه دستگاه‌ها باید خود را برای وضعیت بارندگی سال آبی جاری و حتی چند سال بعد آماده کنند.
وی ادامه داد: هر چند طبق پیش بینی‌ها بارندگی سال آبی جاری مثل بارندگی بهار امسال نخواهد بود، اما در مجموع، ترسالی و بارندگی مطلوبی خواهیم داشت.
رئیس هیئت ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، اشاره‌ای هم به طرح‌های متعدد تدوین شده درخصوص آب کرد و گفت: ما در جهان در تدوین طرح‌های جامع مرتبط با آب رتبه نخست داریم، اما به نظر می‌رسد نبودن اعتبارات عملاَ اجرای این طرح‌ها را متوقف کرده است که باید برای آن فکر و به آمایش سرزمینی هم توجه ویژه شود.

۲۳۵۲۳۱
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.