در حال بارگذاری آب و هوا...
لوگو رسا نشر

“متری شیش و نیم” روایتی متفاوت از مافیای فروش مواد مخدر

۳۰ فروردین ۱۳۹۸

اگر تاکنون فیلم سینمایی متری شیش و نیم را ندیده اید، حتما در اولین فرصت به تماشای این فیلم بنشینید.
پایگاه خبری رسا نشر – نقد فیلم: “متری شیش و نیم” پرفروش ترین فیلم اجتماعی تاریخ سینمای ایران، آخرین ساخته سعید روستایی است که به معضل اعتیاد، فروش و توزیع مواد مخدر اشاره دارد. بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر ۹۷ لقبی است که مخاطبان به این فیلم اجتماعی داده اند. بازی فوق العاده نوید محمد زاده و پیمان معادی یکی از نقاط قوت مهم این فیلم است. این دو که در فیلم ابد و یک روز روستایی نقش دو برادر را داشتند، اکنون در نقش مخالف هم یعنی پلیس مواد مخدر و مافیای توزیع شیشه بازی می کنند.

پیشتر تصور می شد متری شیش و نیم ادامه راه ابد و یک روز است. اما با اینکه موضع اصلی این داستان نیز مواد مخدر و اعتیاد است، اما فیل نگاه دیگری این مقوله دارد. بدبختی و فلاکت خانواده ابد و یک روز در همان خانه و حول محله نمایان می شد. اما در متری شیش و نیم با جوانی روبروی هستیم که از همان بدبختی ها و تنگناهای اجتماعی به واسطه فروش مواد مخدر بصورت کلان گذر کرده است. خانواده اش را سر و سامان داده و هر آنچه که از این راه به دست آورده است برای رهایی خانواده از محله قدیمی و خانه ی نمور در ته یک کوچه بن بست به کار گرفته است.ناصر خاکزاد (نوید محمد زاده) سنبل یک فرد ضعیف اجتماع است که خواسته تغییر کند و بزرگ شود. همه چیز داشته باشد. اما نه از راه درست. بلکه با تولید و توزیع شیشه . سر و سامان گرفتن خانواده ناصر به بهای از بین رفتن بنیان هزاران خانواده انجامیده است.

روایت زندگی پر از کثافت و انگل گونه معتادین در پستوها و خرابه ، تلاش پلیس برای رسیدن به سر حلقه توزیع مواد و داستان های حاشیه ای هر یک از افراد حاضر در نهایت یک تراژدی تلخ توأم با دلهره را بنام متری شیش و نیم ساخته است. سعید روستایی کارگردان جوانی که هوش بالا و استعداد فیلم سازی اش قطعا در آینده او را به یکی از بهترین فیلمسازان مطرح ایرانی تبدیل خواهد کرد، چیزی را به مخاطب نمایش می دهد که می داند. و شاید در جامعه با Hن درگیر است. اما روایت از نگاهی دیگر و با جذابیت های حرفه ای باعث می شود مخاطب احساس کند که در فیلم حضور دارد و تمام فیلم از نگاه اوست. همین امر باعث می شود که روند داستان خسته کننده و با افت و خیز فراوان همراه نباشد.

این فیلم همانطور که ممکن است گریه شما را در بیاورد، در بعضی صحنه ها شما را می خنداند.اما در تمام فیلم شما را به فکر وا می دارد. صحنه های متفاوتی که در متری شیش و نیم خلق شده اند ، در هیچ فیلم دیگری نمی توان دید. و همین موضوع است که پر فروش ترین فیلم اجتماعی ایران را متفاوت کرده است. دیدن این فیلم را به شما توصیه می کنم.
شبنم حاجی اسفندیاری

نظرات (0)

در حال بارگذاری نظرات...