پایگاه خبری رسا نشر: افراد زیادی فکر میکنند مسقطی با باسلوق یک نوع شیرینی است. در حالی که این دو کاملا فرق دارند و شما باید برای تهیه آنها مواد مختلفی را با هم ترکیب کنید.
آشنایی با شیرینی باسلوق
باسلوق نوعی شیرینی است که آن را از دوشاب (شیره انگور)، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو، نشاسته و ادویه تهیه میکنند. این شیرینی یکی از شیرینیها و سوغاتیهای مراغه، ملایر و اراک است و به عنوان یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی شناخته میشود. باسلوق حالت ژله مانندی دارد و بافت آن بسیار لطیف است که شما با افزودن رنگدانههای مختلف به آن میتوانید آنها را با رنگها و طعمهای مختلف تهیه نمایید.
باسلوق میتواند استخوانهای کودکان را محکم کند و کودکانی که باسلوق مصرف میکنند معمولا حافظه خوبی دارند. مصرف باسلوق سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای عفونی محافظت میکند. مصرف باسلوق به دلیل این که اسید فولیک و آهن دارد میتواند تعداد گلبولهای قرمز خون را در زنان باردار افزایش دهد و کمخونی را رفع نماید؛ بنابراین خوردن آن برای زنان باردار و جنین مفید است.
آشنایی با حلوای مسقطی
مسقطی نوعی حلوا است که آن را با نشاسته، هل، روغن، شکر، گلاب و زعفران تهیه میکنند. این شیرینی سوغاتی کرمان، کازرون، بوشهر و سیرجان است که در تهیه آن مغزهای مختلفی مانند گردو، پسته و بادام استفاده میکنند. برای تزیین آن از گل محمدی، زرشک، نارگیل و کنجد نیز استفاده میکنند.
طرز تهیه مسقطی شبیه فرنی نشاستهای است که در آن شما باید مدت زمان بیشتری را صرف کنید تا بعد از پختن مسقطی حالت کششانی به خود بگیرد. خوب است بدانید که اصالت شیرینی مسقطی به مسقط پایتخت کشور عمان برمیگردد. به همین دلیل به آن مسقطی میگویند که در حال حاضر ۲۰ نوع مسقطی با نام حلوای عمانی در این کشور وجود دارند.
مصرف مسقطی به دلیل این که پروتئین زیادی دارد میتواند بدن شما را تقویت کرده و سطح انرژی را زیاد کند. خوردن آن برای رفع دردهای مفصلی، بوی بد دهان و روماتیسمی مفید است. در این حلوا مقدار زیادی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، فسفر، اسیدآمینه تریپتوفان، سلنیوم، مس، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، منیزیم، روی (زینک)، اسیدفولیک، منگنز، اسید چرب امگا ۳ و غیره وجود دارد که برای بدن شما مفید هستند. لذا مصرف آن نه تنها میزان انرژی بدن را افزایش میدهد بلکه با تقویت حافظه مانع آلزایمر شما میشود.
تفاوت باسلوق و مسقطی
با توجه به این که باسلوق و مسقطی دو شیرینی کاملا مجزایی هستند؛ اما برخی از افراد فکر میکنند که هر دو آنها به یک شیرینی اشاره میکنند و باسلوق و مسقطی یکی هستند. در حالی که این دو شیرینی کاملا با هم تفاوت دارند و شما برای تهیه آنها باید مواد مختلفی را با هم ترکیب کنید که بعد از تهیه ظاهر آنها شبیه خواهد بود که این عامل میتواند موجب بروز اشتباه در دوستداران این شیرینیها شود.
به صورت کلی میتوان بیان کرد باسلوق نوعی شیرینی است که برای تهیه آن حتما به دوشاب و نشاسته نیاز دارید. در حالی که مسقطی نوعی حلوای عمانی است که برای تهیه آن به نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران نیاز دارید. لذا میتوان فهمید که آنها کاملا با هم فرق دارند. حال اگر دوست دارید به تفاوت این دو پی ببرید در ادامه به یک نمونه از روش تهیه باسلوق و مسقطی اشاره میکنیم.
طرز تهیه باسلوق با شیره انگور
برای تهیه باسلوق با شیره انگور مواد اولیه زیر را تهیه نمایید.
- نشاسته نصف لیوان
- آب ۱ لیوان
- شیره انگور ۲ لیوان
- گلاب یک چهارم لیوان
- شکر (اختیاری) نصف لیوان
- مغز گردو نصف لیوان
- روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق مرباخوری
- پودر هل نصف قاشق مرباخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری
حالا برای درست کردن آن باید شیره انگور را با نشاسته و آب ترکیب کرده و آنها را خوب به هم بزنید. بعد از آن شکر را اضافه کرده و دوباره ترکیب نمایید. حالا مخلوط به دست آمده را روی شعله ملایم قرار داده و دائم را آن را به هم بزنید تا مواد باسلوق تهنشین نشود. وقتی مواد باسلوق کمی غلیظ شد به آن گلاب، وانیل و پودر هل اضافه کنید و دائم آنها را هم بزنید. بعد از آن زعفران دم کرده را به مواد باسلوق اضافه کرده و اجازه دهید باسلوق روی حرارت ملایم کمی غلیظ شود. وقتی مواد باسلوق غلیظ شد روغن را به آن اضافه کنید.
حالا مواد باسلوق را از روی حرارت برداشته و روی نایلونی که روی آن روغن زدهاید بریزید. دقت کنید که مواد باسلوق را از درون قیف روی نایلون چرب شده بریزید تا به صورت یک دست در همه چا پخش شوند. مغز گردو را در باسلوق قرار داده و دوباره با مواد باسلوق گردوها را کاملا بپوشانید. حالا باسلوق را به کمک نایلون رول کرده و درون یخچال به مدت ۲ الی ۳ ساعت قرار دهید.
برای خرید باسلوق میتوانید از سایت هایی همچون باسلام، طلوع پخش، بارجیل و یا ترب خریداری نمایید.
طرز تهیه مسقطی کششدار
مسقطی کششدار یکی از دسرهای خوشمزه شیرازی است که از آن به عنوان یک شیرینی جهت پذیرایی از مهمانان استفاده میکنند. شما برای تهیه آن میتوانید طبق روش زیر اقدام کنید.
موارد لازم برای مسقطی شیرازی:
- نشاسته یک پیمانه
- شکر دو پیمانه
- آب ۳ پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه یا ۵۰ گرم کره
- گلاب نصف پیمانه
- زعفران دم شده نصف پیمانه
- انواع مغز به صورت اختیاری و دلخواه
برای تهیه مسقطی شیرازی باید نشاسته را با آب هم دمای محیط مخلوط کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر و کره آب شده را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ الی ۷ دقیقه مواد درون قابلمه را به هم بزنید.
وقتی شکر کاملا حل شد،کمی صبر کنید تا مواد داخل قابلمه غلیظ و سفت شود تا به آن گلاب و زعفران اضافه نمایید. حالا در صورتی که مغز داشته باشیم آنها را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و روی حرارت ملایم اجاق گاز هم بزنید.
وقتی مواد داخل قابلمه از فرنی کمی غلیظتر شد آن را از روی شعله اجاق برداشته و صبر کنید، کمی خنک شود. ظرفی که قرار است داخل آن مسقطی بریزید را با کمی روغن چرب کنید و مواد را بعد از خنک شدن در داخل آن بریزید. دقت کنید که ارتفاع مسقطی وقتی داخل ظرف میریزید بیشتر از ۳ الی ۴ سانت نباشد.
بعد از آن میتوانید مسقطی خود را با پودر گل سرخ، خلال پسته و بادام، پودر هل، پودر نارگیل و غیره مطابق با میل خود تزیین کنید. مسقطیهای خود را بعد از تزیین چند ساعت داخل یخچال قرار دهید و سپس به شکل دلخواه برش داده و میل کنید.
نظرات بسته شده است.