عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت از ابطال رای کلیات طرح صیانت توسط معاونت قوانین مجلس خبر داد.
جلال رشیدی کوچی گفت: معاونت قوانین در نامه ای از رعایت نشدن آئین نامه داخلی در فرایند بررسی طرح صیانت خبرداد و تاکید کرده که آنچه در جلسه امروز کمیسیون مشترک رای گیری شده متفاوت از طرحی است که از صحن علنی مجلس به این کمیسیون ارجاع شده و اساسا نباید مبنای رسیدگی و رای گیری در کمیسیون قرار می گرفت
وی ادامه داد: قرار بوده کمیسیون، موادی که براساس حکم رهبر انقلاب در صلاحیت شورای عالی فضای مجازی است را استخراج و مطابق مصوبه شورای عالی آن دسته از مواردی که در صلاحت تقنینی مجلس است را تصویب کند اما آن چه تصویب شده مطابق با این موارد نیست.
گوچی گفت: اگر کمیسیون بنا داشت متن ارجاع شده از صحن علنی را تغییر دهد تنها راه آن استفاده از ماده ۱۴۲ آئین نامه داخلی و ارجاع به مرکز پژوهش ها بود اما این موضوع تحقق نیافته و لذا در رای گیری کلیات طرح، قانون آئین نامه مجلس رعایت نشده است. به دلایل ذکر شده و این که مصوبه اخیر متفاوت از طرح ارجاعی به این کمیسیون است، آنچه رای گیری شده امکان بارگذاری درسامانه قوانین مجلس را ندارد و نمی تواند مبنای رسیدگی کمیسیون قرار گیرد.
درخواست ۶۰ نماینده برای بازگشت بررسی طرح صیانت به صحن علنی مجلس
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مورد تصویب کلیات طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی که صبح امروز در کمیسیون مشترک به تصویب رسید به ایرنا گفت:با توجه به دغدغه های جدی که در جامعه نسبت به این طرح وجود دارد و بسیاری از نمایندگان خواستار شفافیت بخشی در این طرح شدند و ۶۰ نفر از نمایندگان بر اساس ماده ۱۶۷ آیین نامه داخلی مجلس از رییس مجلس خواستند که این طرح از دستور کمیسیون مشترک خارج شود و دوباره در صحن علنی موردبررسی قرار گیرد.
نماینده مردم چابهار خاطر نشان کرد: با توجه به نگرانی های جدی در مورد این طرح امیدوارم که هیات رییسه با این خواسته موافقت کند البته باید در نظر داشته باشیم که مرکز پژوهش های مجلس هم مواردی از این طرح را مغایر با قانون اساسی دانسته است.
سعیدی افزود:جمع این نگرانی ها باعث شده جمعی از نمایندگان خواستار بررسی مجدد این طرح در صحن علنی مجلس شوند و امید است این طرح بزودی در دستور کار صحن قرار گیرد .
بر اساس این گزارش، پیش از این نمایندگان موافقت کرده بودند که این طرح طبق ماده ۸۵ آیین نامه داخلی مجلس در کمیسیون مشترک بررسی شده و به شورای نگهبان ارسال شود.
معاونت قوانین مجلس رایگیری درباره کلیات طرح صیانت را فاقد اعتبار دانست
معصومه پاشایی بهرام، نماینده مردم مرند و جلفا، نیز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «معاونت قوانین مجلس در نامهای به رئیس کمیسیون ویژه طرح حمایت از حقوق کاربران بر اساس قانون آئیننامه داخلی مجلس، رایگیری امروز کمیسیون ویژه و تصویب کلیات را غیر قانونی دانسته، پس به علت تخلف از مفاد صریح قانون، تصمیمگیری شتابزده امروز عملا باطل میشود.»
یک حقوقدان: تصویب طرح صیانت هنوز ابطال نشده است/ نظر کارشناسی داده شده؛ تصمیم با مجلس است
کامبیز نوروزی، حقوقدان گفت: به دنبال انتشار نامۀ معاون قواین مجلس ، آقای پورسید، خطاب به رئیس کمیسیون، آقای تقی پور انوری این تصور پیش آمده است که مصوبۀ کمیسیون ابطال شده است . این برداشت غلط است و مصوبه هنوز ابطال نشده است . نامۀ کارشناسانۀ معاون قوانین شامل ایرادات متعدد کارشناسی در فرآیند بررسی و تصویب طرح در کمیسیون است.
وی افزود: معاونت قوانین یکی از بخش های اداری مجلس است . کار بررسی و تصویب طرح ها و لوایح منحصراً در اختیار مجلس و گاه کمیسیونهاست . بخش های اداری نمی توانند در این امر مداخله کنند . آنها، از قبیل مرکز پژوهش ها و معاونت قوانین، صرفاً نظر کارشناسی می دهند. تصمیم با مجلس است.
نوروزی در ادامه گفت: کما اینکه در همین نامه نیز آمده است که هیأت رئیسۀ کمیسیون باید برای رفع ایرادات تدبیر کند. قاعدتاً هیأت رئیسۀ مجلس و خود نمایندگان در صحن علنی نیز می توانند در این مورد مداخله کنند. به هرحال مصوبه هنوز ابطال نشده است و حکایت همچنان باقی است.