آشنایی با تفاوت وی پی ان و پروکسی

تفاوت بین VPN و پروکسی چیست؟

بسیاری از کاربران برای دسترسی به سایت‌ها و سرویس‌های اینترنتی مورد نظر خود از VPN یا پروکسی استفاده می‌کنند؛ اما تفاوت VPN و پروکسی در چیست؟
در سال ۲۰۱۳ ادوارد اسنودن با افشای حجم بالای برنامه‌های دولت‌ها برای نظارت بر توده‌ها همه را شوکه کرد. مخصوصا اینکه دولت‌ها از بسیاری از این برنامه‌ها را برای نظارت بر شهروندان خود استفاده می‌کردند. پس از این افشاگری معروف بود که کاربران توجه بیشتری به حریم خصوصی خود در فضای اینترنت کردند و از تمامی ابزار‌ها و سرویس‌های در دسترس برای این امر کمک گرفتند.
تفاوت بین VPN و پروکسی چیست؟
تفاوت بین VPN و پروکسی چیست؟

تفاوت پروکسی و VPN در چیست؟

 
برخی از کاربران نگران هستند که چطور شرکت‌های بزرگ فناوری از داده‌های آنها استفاده و یا بهتر است بگوییم سود می‌کنند. در میان گزینه‌های مختلفی که کاربران برای حفاظت از حریم شخصی خود استفاده می‌کنند نام شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN) و پروکسی ها به چشم می‌خورد؛ اما تفاوت بین VPN و پروکسی در چیست؟
وظیفه VPN و پروکسی حفاظت از شما در دنیای اینترنت است؛ اما رویکرد متفاوتی در این زمینه دارند. جالب است بدانید که در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۹ درصد از کاربران آمریکایی از VPN استفاده می‌کردند و این میزان در سال ۲۰۲۱ به خاطر همه‌گیری کرونا و این واقعیت که افراد زمان بیشتری را در خانه بودند به ۴۱ درصد رسید.
تفاوت بین VPN و پروکسی چیست؟
 
هم وی‌پی‌ان و هم Proxy ترافیک اینترنت شما را از سرورها و شبکه یک سرویس دهنده شخص ثالث می‌گذرانند. این کار سبب می‌شود که حجم اطلاعاتی که وب‌سایت‌ها از شما به دست می‌آورند، محدود شود. مثلا وقتی با یکی از این ابزار‌ها از یک وب‌سایت بازدید می‌کنید، آن وب‌سایت دیگر نمی‌تواند آدرس IP شما را مشاهده کند و در عوض تنها متوجه آدرس IP پروکسی یا وی‌پی‌انی‌ که استفاده می‌کنید،‌ خواهد شد.
در اینجا شباهت‌های این دو به پایان می‌رسد. پروکسی در سطح یک برنامه کار می‌کند که یعنی می‌توان یک برنامه همچون مرورگر وب یا کلاینت ایمیل را طوری تنظیم کرد که از طریق پروکسی به اینترنت دسترسی پیدا کند؛ اما از آن سو VPN در سطح سیستمی عمل می‌کند که یعنی تمامی ترافیک اینترنت دستگاه شما را از سرور‌های شرکت ارائه دهنده VPN می‌گذراند.
آشنایی با تفاوت وی پی ان و پروکسی
 
دیگر تفاوت VPN و پروکسی به رمزنگاری داده‌ها برمی‌گردد. برخلاف پروکسی، سرویس VPN تمامی ترافیک شما را رمزنگاری می‌کند. به همین خاطر تقریبا هیچ کسی نمی‌تواند فعالیت‌های اینترنتی شما را رصد کند. حتی شرکت ارائه دهنده اینترنت (ISP) شما هم امکان این کار را نخواهد داشت. در واقع ISP تنها متوجه می‌شود که شما به یک VPN وصل شده‌اید.
به طور کلی VPN ابزار مفیدی برای برخی کارها (!) و همچنین اجتناب از انسداد پهنای باند توسط ISP است. درست است که پروکسی و VPN شباهت‌هایی با هم دارند؛ اما اگر می‌خواهید از حریم خصوصی خود در فضای اینترنت حفاظت کنید، قطعا VPN گزینه بهتری است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.