احتمال ابتلای همزمان به سویه های اومیکرون و دلتای کرونا

شرکت داروسازی مدرنا نسبت به جهش جدید کرونا در اثر ابتلای انسان به “دلتا” و “اومیکرون” به طور همزمان هشدار داد!

به گزارش روسیا الیوم، شرکت داروسازی آمریکایی “مدرنا” نسبت به احتمال ابتلا همزمان به دو سویه ویروس کرونا “دلتا” و “اومیکرون” هشدار داد و توضیح داد که این امر منجر به تکامل این ویروس و ایجاد یک ویروس جهش یافته جدید مى شود.

“پل برتون”، مدیر ارشد شرکت داروسازی مدرنا ، در جلسه ای در کمیته علم و فناوری در مجلس عوام بریتانیا گفت که دو سویه مختلف از ویروس کرونا می توانند به طور همزمان فرد را آلوده کنند، به خصوص افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

برتون توضیح داد که در این حالت، فرآیند تبادل ژن می تواند بین دو سویه رخ دهد که به نوبه خود منجر به تکامل ویروس و ایجاد یک جهش جدید می شود.

وى گفت در ماه‌های آینده، این دو ویروس (دلتا و میکرون) با هم وجود خواهند داشت…. و عفونت با ویروس اومیکرون  زمانی گسترش می یابد که افراد در شرایط بسیار دشواری با جهش دلتا قرار دارند، این می تواند منجر به مواردی شود که افراد به دو نوع مختلف آلوده می شوند، که امکان تکامل بیشتر این ویروس ها را فراهم می کند و این وضعیت نگرانی هایی را ایجاد می کند.

متخصص ارشد مدرنا تأیید کرد که جهش یافته “اومیکرون” که برای اولین بار در آفریقای جنوبی ظاهر شد، کمتر از سویه “دلتا” خطرناک نیست.

شایان ذکر است که سازمان بهداشت جهانی جهش یافته “اومیکرون” را در رده ” نگران کننده ” طبقه بندی کرده است.

سازمان جهانی بهداشت در جدیدترین بیانیه خود اعلام کرد سویه امیکرون هم اینک در بیش از ۶۰ کشور گسترش یافته و جهان را در خطر بسیار بالایی قرار داده است. شواهد اولیه حاکی از آن است که این سویه توانایی گریز از ایمنی ناشی از واکسن‌های موجود را داراست؛ گرچه شواهد آزمایشگاهی درباره میزان کشندگی امیکرون محدود است.

کارشناسان معتقدند افرادی که قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شده اند و واکسینه شده اند ممکن است دوباره به این ویروس مبتلا شوند.

در همین حال،  تحقیقاتی که نتایج آن روز سه‌شنبه منتشر شد نشان داد هر سه واکسنی که در ایالات متحده برای مقابله با ویروس کرونا تزریق می‌شوند یعنی واکسن‌های فایزر‌-بیون‌تک، مدرنا و جانسون اند جانسون، در شرایط آزمایشگاهی در برابر سویه جدید «اومیکرون» قدرت محافظتی کمتری دارند و در هر سه نوع آنها نیز تزریق دُز اضافی واکسن باعث شده است که توان تاثیرگذاری واکسن‌ها افزایش یابد.

محققان در بیمارستان عمومی ماساچوست، همچنین دانشگاه هاروارد و دانشگاه‌ ام‌آی‌تی با آزمایش خون دریافت کنندگان این سه واکسن متوجه شدند که خون افرادی که تنها دُزهای عادی این واکسن‌ها را دریافت کرده‌اند (دو دُز واکسن مدرنا و فایزر و یک دُز واکسن جانسون اند جانسون) آنتی‌بادی خنثی‌سازی کمی برای مقابله با سویه جدید «اومیکرون» دارند اما در مقابل، خون افرادی که یک دُز اضافی نیز دریافت کرده‌اند، قدرت خنثی سازی بیشتری را نشان می‌دهند.

دانشمندان همچنین دریافتند که سویه «اومیکرون» در مقایسه با سویه‌های قبلی، قدرت عفونت بیشتری دارد و دیگر اینکه قدرت انتقال آن نیز تقریباً دو برابر بیشتر از نوع غالب فعلی یعنی «دلتا» است و به همین دلیل احتمال دارد به زودی سویه «اومیکرون» در جهان شیوع بیشتری یابد.

این نتایج با سایر مطالعاتی که اخیراً در دیگر مراکز تحقیق انجام شد، مطابقت زیادی دارد.

پیش از این محققان دانشگاه آکسفورد در روز دوشنبه اعلام کرده بودند که بر اساس یافته‌های آنها تزریق دُزهای عادی واکسن‌های ضدکرونا (دو دُز آسترازنکا و فایزر) نمی‌تواند به اندازه کافی بدن را در مقابل سویه «اومیکرون» مقاوم کند.

شرکت‌های فایزر و بیون‌تک نیز هفته گذشته اعلام کرده بودند که تزریق دُز سوم واکسن تولیدی این دو شرکت توانسته است سویه اومیکرون را در شرایط آزمایشگاهی خنثی کند.

دو شرکت دیگر تولیدکننده واکسن‌های ضدکرونا در غرب یعنی مدرنا و حانسون اند جانسون هنوز گزارشی درباره نحوه عملکرد واکسن‌های تولیدی‌شان در مقابل «اومیکرون» منتشر نکرده‌اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.