هنگام ابتلا به آنفلوآنزا چه بخوریم و چه نخوریم؟
مواد تشکیل دهنده سوپ مرغ باعث مبارزه با التهاب میشود و پاسخهای التهابی به بیماری را کاهش میدهد، سوپ مرغ همچنین راه بینی و گلو را باز میکند و فرد راحتتر نفس میکشد. سوپهای دیگر نیز مثل سوپ سبزیجات آثار مشابه برای فرد دارد. سوپها علاوه بر مقوی بودن، راحت هضم میشود و میتوان به راحتی آنها را آماده کرد و همچنین حاوی آب است و به این ترتیب آب رسانی به بدن را افزایش میدهد.
سیر
سیر دارای خواص ضد ویروس و ضد باکتری است؛ این ماده به فرد کمک میکند تا سیستم ایمنی خود را بهبود بخشد و با عفونتهایی مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبارزه کند.
میوههای حاوی ویتامین c
میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین c میتواند سیستم ایمنی شما را تقویت کند.
زنجبیل
زنجبیل باعث از بین بردن حالاتی مثل حالت تهوع در آنفلوآنزا و بهبود سیستم گوارشی میشود. میتوانید پودر زنجبیل را به مقدار بسیار کم به وعدههای غذایی خود اضافه کنید و همچنین آن را در آب داغ، عسل و لیمو بریزید و یک چای گیاهی درست کنید.
سبزیجات
سبزیجات حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که گوارش را بهبود میبخشند و همچنین مواد مغذی مثل ویتامین c، آهن و فولیک اسید دارند. این مواد نقش مهمی را در بهبود عملکرد سیستم ایمنی ایفا میکنند و همچنین خواص ضد باکتری و ضد التهابی دارند که بدن را سریعتر بهبود خواهند بخشید.
جو دوسر
جو دوسر نیز منبع غنی از فیبر است که فیبر موجود در این ماده غذایی حاوی باکتریهای مفید است. همچنین برای افرادی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا هستند، مناسب است، زیرا میتواند تب، اسهال و استفراغ را از بین ببرد.
مایعات
مرطوب نگه داشتن بدن جزو مهمترین نکاتی است که فرد میتواند در مبارزه با آنفلوآنزا انجام دهد که مایعات زیر در این شرایط کمک کننده خواهند بود.
آب
کلیهها از آب استفاده میکنند تا مواد اضافی بدن را خارج کنند. نوشیدن آب به اندازه کافی باعث افزایش سرعت ریکاوری در فرد میشود.
آب گرم با عسل، لیمو و زنجبیل
زنجبیل موجود در این نوشیدنی باعث کاهش حالت تهوع در فرد میشود.
دمنوشهای گیاهی
برخی از دمنوشهای گیاهی خواص درمانی خاص دارند. به عنوان مثال جوشانده نعناع یا پونه یا عصاره رزماری عوارض تنفسی به ویژه سرفه را کاهش میدهد و جوشانده گل گاوزبان در کاهش تب موثر است. چای زنجبیل به علت طبع گرم و خاصیت ضدمیکروبی آن تاثیر بسیار مطلوبی در درمان سرماخوردگی وآنفلوآنزا دارد.
غذاهایی که باید از آنها دوری کنیم
غذاهای فراوری شده؛ این غذاها دارای نمک زیادی هستند که آب بدن و قند را میگیرند و همین موضوع باعث افزایش التهاب میشود.
غذاهای چرب
این غذاها سرعت هضم را کاهش میدهد.
لبنیات
لاکتوز موجود در لبنیات، هضم سختی دارد که اگر فرد حالت تهوع شدیدی داشته باشد و با مصرف لبنیات، خلط بیشتری تولید کند، نباید آن را مصرف کند.