امیرحسین بانکی پورفرد با اشاره به اولویتهای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و دغدغههای فرهنگی پیشروی کشور بیان کرد: در حال حاضر همه شاهد این موضوع هستیم که کشور در حوزه وضعیت اقتصادی، معیشت، اشتغال، تورم و مسائل این چنینی دچار مشکلاتی است. من این موضوع را مانند یک فردی میدانم که با وجود داشتن بیماری قلبی از یک دندان درد شدید رنج میبرد.
وی در ادامه توضیح داد: به گونهای که این دندان درد بیماری قلبی وی را تحتالشعاع قرار داده و فرد بیشتر به دنبال درمان آن دندان درد است، این در حالی است که بیماری قلبی او میتواند به مراتب از دندان درد خطرناکتر و درمانش برای وی مهمتر باشد حال حوزه فرهنگی نیز مسالهی قلبی و مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور مانند همان دندان درد است؛ برهمین اساس اگر نخواهیم به مسائل فرهنگی کشور توجه لازم را داشته باشیم با خطراتی روبهرو خواهیم شد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در میان مباحث فرهنگی برخی موضوعات را دارای اولویت میدانم یکی از این موضوعات بحث خانواده است. در هفت یا هشت سال گذشته آمار ازدواج سقوط آزاد داشته و حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که جمعیت دم بخت ما نه تنها کاهش نداشته، بلکه افزایش نیز داشته است. موضوع دارای اولویت دیگر بحث طلاق است که متاسفانه به عنوان یک آسیب جدی در حال تهدید کردن جامعه است. از سوی دیگر آمار موالید ما به شدت در حال کاهش میباشد که این موضوع باعث خواهد شد نسبت بازنشستگان نسبت به جوانان روز به روز بیشتر شود.
بانکیپور فرد در پایان اضافه کرد: حوزه دیگری که در امر فرهنگ بسیار حائز اهمیت است بحث فضای مجازی است که شدیدا لازم است برای آن فکری شود. علیرغم تاکید مقام معظم رهبری در این باره، فضای مجازی حال خواسته یا ناخواسته مورد بیتوجهی قرار گرفته است به صورتی که جامعه را به دست گرفته و به ناکجا آباد میبرد. موضوع دیگری که باید در حوزه فرهنگی به آن بپردازیم این است که بررسی کنیم صدا و سیما به چه میزان توانسته در حوزه مسئولیت فرهنگی خود تاثیرگذار باشد. این مسائل را از جمله اولویتهای بحث فرهنگ میدانم که باید به آنها پرداخته شود.
منبع: ایسنا