همه چیز درباره تأثیر آلپرازولام بر قلب از نظر دکتر متخصص قلب
آلپرازولام از خانواده داروهای ضداضطراب است که با نام تجاری زاناکس در داروخانهها عرضه میشود. این دارو با تأثیر بر روی سیستم عصبی میتواند فعالیت مغز را کاهش دهد. افرادی که دچار استرس و اختلال دوقطبی هستند با مصرف این دارو میتوانند احساس آرامش کنند. در ادامه مطلب به بررسی عوارض، تاثیرات، موارد منع مصرف، تداخلات دارویی و سایر اطلاعات این قرص میپردازیم.
آشنایی با قرص آلپرازولام
قرص آلپرازولام برای درمان اختلال هراس و استرس کاربرد دارد. این داروی آرامبخش برای بیماران مبتلا به اضطراب تجویز میشود. قرص آلپرازولام با تأثیر گذاشتن روی مغز و اعصاب بیمار میتواند او را آرام کند. این دارو برای داشتن خوابی آرام نیز کاربرد دارد.
البته توجه داشته باشید که قرص آلپرازولام به عنوان داروی اصلی برای درمان بیماری اضطراب تجویز نمیشود، بلکه دکتر این دارو را به همراه سایر داروهای مکمل برای کوتاه مدت جهت کاهش علائم استرس برای بیمار تجویز میکند. در صورت مشاهده هرگونه عوارض این قرص، باید به متخصص قلب مراجعه کنید.
مشاوره با دکتر علی افتخارزاده متخصص قلب
در صورتی که با مصرف قرص آلپرازولام علائمی چون تپش قلب، تنگی نفس و سرگیجه را مشاهده کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. با رزرو نوبت دکتر علی افتخارزاده میتوانید مشاوره تخصصی در مورد تأثیر آلپرازولام بر قلب و نحوه مصرف این دارو دریافت کنید و در صورت لزوم به مصرف آن بپردازید.
همچنین میتوانید برای درمان بیماریهایی چون اکوکاردیوگرافی (اکوی قلب)، نصب هولتر قلب، نارسایی قلبی، هیپرکلسترولمی و نوار قلبی به مطب دکتر سیدعلی افتخارزاده مراجعه کنید.
تأثیر آلپرازولام بر قلب
مصرف داروی آلپرازولام میتواند تأثیرات روحی، روانی و جسمی زیادی را برای بیماران به همراه داشته باشد. این دارو را نباید بدون نظارت پزشک مصرف کنید. از انواع تأثیر آلپرازولام بر قلب میتوان به کاهش و افت ضربان قلب، کاهش فشارخون و افزایش حملات قلبی اشاره کرد. در ادامه مطالب به بررسی هرکدام از عوارض این قرص روی قلب خواهیم پرداخت:
کاهش فشارخون
از مهمترین تأثیر آلپرازولام بر قلب میتوان به افت فشارخون اشاره کرد. این قرص میتواند با شل کردن عضلات رگهای خونی، سبب افزایش جریان خون در بدن بیمار شود. در نهایت با افزایش جریان خون، فشارخون در بدن بیمار کاهش مییابد و ممکن است خطراتی برای قلب او داشته باشد.
کاهش ضربان قلب
قرص آلپرازولام آثار مخربی روی سیستم عصبی مرکزی در بدن انسان وارد کند. زمانی که فعالیت نوروترانسمیتر گاما آمینو بوتیریک افزایش یابد، این آثار مخرب به وجود خواهند آمد. این آثار مخرب سبب کاهش و افت ضربان قلب خواهند شد.
نوروترانسمیتر گاما آمینو بوتیریک یا همان Gaba را میتوان به عنوان انتقالدهنده عصبی مهارکننده معرفی کرد. گابا میتواند سبب کاهش فعالیت سیستم عصبی مرکزی شود. سیستم عصبی مرکزی اهمیت ویژهای در فعالیت نورونی و مغزی انسان دارد.
افزایش خطر سکته قلبی
افت فشارخون و کاهش ضربان قلب تنها تأثیر آلپرازولام بر قلب نیست؛ بلکه این داروی آرامبخش میتواند سبب افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی شود. با مصرف این دارو ممکن است بلوک قلبی اتفاق بیفتد.
در زمان عدم انتقال سیگنالهای الکتریکی با سرعت طبیعی به قلب، بلوک قلبی اتفاق میافتد. بلوک قلبی یا همان حمله قلبی میتواند سبب بروز عوارض جدی چون مشکلات قلبی عروقی، ایست قلبی یا مسمومیت در بیمار شود.
موارد منع مصرف قرص آلپرازولام با توجه به تأثیرات آن روی قلب
مصرف قرص آلپرازولام با توجه به تأثیر آلپرازولام بر قلب و عوارضی که دارد برای برخی بیماران توصیه نمیشود. موارد منع مصرف این دارو به شرح زیر است:
- مصرف قرص همراه با الکل یا سایر مواد مخدر
- بیمارانی که دارای ضعف عضلانی هستند.
- افرادی که بیماری کبد یا بیماری کلیوی دارند.
- برای بیمارانی با افسردگی شدید و اختلال دوقطبی مناسب نیست.
- زنان باردار و شیرده نباید از این قرص استفاده کنند.
- داروی آلپرازولام برای افراد مسن مناسب نیست.
- افرادی که بیماریهای قلبی عروقی شدید دارند از مصرف این دارو خودداری کنند.
- در صورت حساسیت به بنزودیازپینها نباید این قرص را مصرف کنید.
عوارض جانبی قرص آلپرازولام
از عوارض جانبی قرص آلپرازولام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنفس دشوار
- تشنج
- از دست دادن تعادل یا هماهنگی بدن
- زرد شدن پوست
- ایجاد افکار خودکشی
- گیجی یا احساس گمراهی
نکات مهم برای مصرف قرص آلپرازولام
پس از آشنایی با تأثیر آلپرازولام بر قلب بهتر است با نکاتی در مورد مصرف آن نیز آشنا شوید. مصرف خودسرانه این داروی آرامبخش میتواند عوارض جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد و آسیبهای مختلفی را روی قلب بیمار وارد کند؛ بنابراین بهتر است هنگام مصرف این دارو به نکات زیر توجه کنید:
- درصورتیکه با مصرف دارو عوارضی چون تنگی نفس، تپش قلب و سرگیجه را مشاهده کردید، سریعاً به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
- درصورتیکه باردار هستید یا در دوران شیردهی به سر میبرید از مصرف این دارو خودداری کنید. در صورت نیاز به مصرف قرص آلپرازولام حتماً با پزشک مشورت کنید.
- اگر به جز قرص آلپرازولام، داروهای دیگری را نیز مصرف میکنید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
- قرص آلپرازولام را باید طبق دستور پزشک مصرف کنید. مصرف زیاد این قرص میتوانید آسیبهای جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.
عوارض تداخل قرص آلپرازولام با دارو های فشار خون
مصرف قرص آلپرازولام به همراه داروهای فشارخون میتواند تداخل نامطلوبی به همراه داشته باشد و سبب بروز عوارضی چون ضربان قلب نامنظم، خستگی، لرزش دست یا بدن، سردرد، تغییر ناگهانی در وزن، لکنت زبان، کاهش فشارخون، توهم و افزایش اضطراب شود. اگر پزشک معالج شما از سوابق پزشکیتان به طور دقیق آگاه باشد، میتواند اقدامات لازم را در جهت کاهش این عوارض انجام دهد.
آیا می توان قرص آلپرازولام برای تپش قلب مصرف کرد؟
مصرف آلپرازولام برای درمان تپش قلب پیشنهاد نمیشود. البته برای استفاده از این دارو برای درمان تپش قلب باید با پزشک مشورت کنید. الپرازولام برای درمان استرس و کاهش اختلالات روانی کاربرد دارد.
البته امکان مصرف این دارو برای کنترل تپش قلب بهصورت غیرمستقیم وجود دارد. ولی با توجه به تاثیر آلپرازولام بر قلب ممکن است دارو خطرات جدی برای افرادی که مشکلات قلبی دارند به همراه داشته باشد.
سخن پایانی
قرص آلپرازولام را میتوان از قویترین داروها برای کاهش افسردگی، اختلالات روانی و ترس، استرس و اضطراب معرفی کرد. مصرف این دارو میتواند تاثیرات منفی روی قلب بگذارد که از انواع تاثیر آلپرازولام بر قلب میتوان به افزایش خطر آریتمیهای قلبی و کاهش نبض اشاره کرد. قبل از مصرف دارو باید پزشک ارزیابیهای لازم را انجام دهد.
منبع خبر: رسا نشر
نظرات بسته شده است.