حمله به دشمن فرضی در رزمایش حاتمی کیا!
در همین زمینه هشدار سازمان زمینشناسی درباره فرونشست زمین در ایران ۱۰ مهر ۱۴۰۰ تنش آبی در ۳۰۰ شهر کشور/ وضعیت بحرانی در تابستان ۱۴۰۰ ۷ تیر ۱۴۰۰ وقتی که داوران جشنواره فجر را زیر سوال می برید بیشتر از داوران انتخاب آنها را زیر سوال برده اید، یعنی در اصل باید التزام به انقلاب […]
نهال موسوی – تهیه کننده به وقت شام و رئیس موسسه هنری رسانهای «اوج» که در اختتامیه هفتمین هم اندیشی سینمای انقلاب جایزه ققنوس گرفته است، می گوید: افتخار میکنیم پول تولیداتمان را از سفارتخانههای حامی داعش نمیگیریم.
شامگاه یکشنبه ۲۹ بهمنماه مراسمی با عنوان «حنجره سرخ» به درخواست جمعی از خانواده شهدای دفاع مقدس، شهدای هستهای و مدافع حرم برای تقدیر از ابراهیم حاتمیکیا کارگردان فیلم «به وقت شام» در پردیس سینمایی ملت برگزار شد حاتمی کیا گفت: نمیدانم نان چه کسانی را از سر سفرهشان برداشتهام که اینطور غضب میکنند ولی معتقدم جشنواره فجر این انقلاب باید به این مساله بپردازد، باید کسانی که داور این جشنواره میشوند التزامشان را به آرمانهای انقلاب بگویند.
وی در ادامه گفت: والله وقتی بالای سن آن حرفها را میزدم ۲۰ ثانیه قبلش تصوری نداشتم که آنها را بگویم ولی احساس کردم باید گفته شوند. این روزها میبینم که در رسانهها سر و صداها خیلی شدت گرفته در حالی که کل حرف زدن من ۳ دقیقه شد و چه توفانی به پا شده است.
حاتمی کیا فراموش کرده مدیوم انتخابیاش سینماست و سینما قواعد خودش را دارد، نقد و تحلیلهای فیلم “به وقت شام” همگی در چارچوب همین قواعد بوده و هر فیلمی در هرجای دنیا با هر تفکری ساخته شود قابل نقد است.
اتفاقا باید به شما التزام تان به سینما را یادآوری کرد زیرا که شما در همان ۳ دقیقه روی سن جشنواره فجر، یک مراسم سینمایی را به مسائل دیگری پیوند زدید و هر چه از آن روز می گذرد بیشتر این کار را انجام می دهید.
اگر شما این نقدها را قبول ندارید باز با ادبیات سینما و در چهارچوب سینما جواب دهید. عوض کردن زمین بازی فقط و فقط حاشیه و دلخوری به دنبال دارد.
وقتی که داوران جشنواره فجر را زیر سوال می برید بیشتر از داوران انتخاب کنندگان آنها را زیر سوال برده اید، یعنی در اصل باید التزام به انقلاب دبیر جشنواره، رئیس سازمان سینمایی و وزیر ارشاد مورد بررسی قرار گیرد.
حملههای اخیر و تهمتهای کلی به جامعه سینمایی از سوی حاتمی کیا و تهیه کننده اش، بیشتر شبیه حمله به دشمن فرضی در یک مانور(رزمایش) است، با یک تفاوت کوچک، آن هم اینکه حاتمی کیا – به هر دلیلی – جنگ فرضی را جدی گرفته است.
در مانورهای نظامی نیروها به دشمن فرضی حمله کرده و آنها را شکست می دهند. هر دو طرف این مانور از نیروهای خودی هستند و قرار نیست که کسی در جریان مانور کشته شود، بیشتر شبیه سازی جنگی فرضی است که توان آمادگی نظامی و دفاعی خود را محک بزنند ولی حاتمی کیا در این رزمایشی که خودش شروع کرده، تمام و کمال وارد جنگ شده است.
از حاتمی کیا بعید است که قاعده جنگ را فراموش کرده باشد، در جنگ هر تکی با پاتک جواب داده می شود./عصر ایران