بالاخره طرح تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنایع چه میشود؟
به گزارش رسا نشر خانه ملت نوشت: عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی از طرح جمعی از نمایندگان برای تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنایع خبر داد و با بیان این که مشکل نظام اداری با ادغام یا تفکیک حل نخواهد شد گفت که احتمالا مجلس با این طرح مخالفت خواهد کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مشکل ما، مشکل نرم افزاری و مدیریتی است. مشکل اجرا و نداشتن استراتژی توسعه است. طبیعتاً با ادغام و تفکیک مشکلی حل نخواهد شد و شبیه همان استدلالی که برای ادغام عنوان میشد برای تفکیک هم مطرح میشود.
این عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان این که «شرایط فعلی هم شرایط نامطلوبی است»، اضافه کرد: دلیل آن این است که دولت نسبت به مصوبه ادغام عملکرد خوبی نداشته است و بخشی از مأموریت خود را انجام نداده است. ما ۸ سال است که وزارت صنعت را ادغام کردهایم به دولت مأموریت دادهایم که شرح وظیفه و تکلیف جدید را بنویسد و به مجلس شورای اسلامی بیاورد، اما هیچ کاری هم انجام نشده است. حالا هم اگر بخش بازرگانی جدا شود باز هم اتفاقی نخواهد افتاد. زمانی میگفتند اگر تولید و تجارت متمرکز باشند این به نفع تولید است، اما در حال حاضر میگویند که این چنین نیست.
یوسف نژاد در ادامه با بیان این که «هزینه جاری ماهانه دولت از ۱,۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۸۲ به ۲۱ هزار میلیارد تومان در حال حاضر افزایش یافته است»، در این باره خاطرنشان کرد: دولت به جای چابک شدن، فربه شده است و نمیتواند کاری را انجام دهد. ادغام وزارتخانهها هم هیچ مشکلی را حل نکرد، بلکه راندمان و بهره وری کار در ادغام بسیار کم بوده است. لذا ما به جای این که به دنبال ادغام و تفکیک باشیم باید به دنبال فعالیتهای فکری و نرم افزاری، عدم تمرکز، واگذاری مسئولیتها به استانها و ردههای پایینتر و استفاده از فناوریهای جدید مدیریتی باشیم.
به گزارش ایسنا این عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که «مجلس شورای اسلامی تاکنون دو بار با تفکیک وزارتخانههای بازرگانی از صنعت مخالفت کرده است»، در این باره اضافه کرد: در حال حاضر هم بخشی از نمایندگان مخالف این طرح هستند و بعید است که این طرح رأی بیاورد زیرا با تفکیک هیچ مشکلی حل نخواهد شد، بلکه ممکن است با اضافه شدن بار مالی مشکلی اضافه شود و تصمیم گیری ها سخت شود.