آلودگی ۴۵ مرکز بهزیستی به ویروس کرونا/ ۵۵ نفر فوت کردند
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: از ۲ هزار و ۵۳۱ مرکز نگهداری سالمندان، معلولان و معتادان، تاکنون ۴۵ مرکز به ویروس کرونا آلوده شدهاند که ۱.۷ درصد کل مراکز بهزیستی کشور را تشکیل میدهد.
به گزارش ایرنا وحید قبادی دانا روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: از میان مراکز سالمندان و معلولان، ۳۰ مرکز و مراکز سالمندان نیز از ۳۰۵ مرکز ۲۳ مرکز آلوده شده است. از ۵۵ نفری که فوت شدهاند، ۷۱ درصد سن بالای ۷۰ سال و ۲۷ درصد سن بالای ۹۰ سال داشتهاند.
وی ادامه داد: از ۱۰ هزار کودک بی سرپرست و بد سرپرست که در مراکز ما هستند، هیچ آمار فوتی نداشتیم. البته هفت مورد مثبت ابتلا به کرونا بودند که بهبود یافتهاند.
قبادی دانا گفت: با شروع کرونا در چین، پنجم بهمن ماه اولین بخشنامه به بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مرکز تحت پوشش سازمان بهزیستی که به طور شبانه روزی از سالمندان و معلولان و معتادان نگهداری میکنند، ابلاغ شد. خوشبختانه هیچ معلول ذهنی و هیچ سالمندی در کشور نبود که از خدمات بهداشتی و درمانی محروم باشند. در کشور ما مثل برخی کشورهای دیگر به هیچ سالمندی گفته نشده که به آنها ونتیلاتور یا آمبولانس اختصاص داده نمیشود.
رییس سازمان بهزیستی بیان کرد: با تلاشهای انجام شده، مهمترین حرکت سازمان بهزیستی، اقدام زودهنگام بود. همزمان در کشور چین، شیوع ویروس کرونا اعلام شده بود. بر اساس آمارهای اعلام شده، ۵.۳ احتمال ابتلای گروههای سالمندان و معلولان بیشتر از جمعیت عادی بوده و ۴.۸ برابر احتمال مرگ و میر این دسته بیشتر از سایر افراد است. در مورد میزان فوت در مراکز سالمندان و معلولان تا ۲۳ فروردین، ۵۵ نفر فوت کردهاند که ۱.۲ کل فوت شدگان کشور بر اثر کرونا را تشکیل میدهد. ۵۹ نفر از افرادی که در مراکز سالمندان و معلولان دچار کرونا شدند بهبود یافتهاند.
وی افزود: ۵۷ هزار و ۶۶۱ بسته بهداشتی توسط ۳ هزار و ۶۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی برای کودکان خیابان توزیع شده است. برای معتادان متجاهر نیز طرح جمع آوری این افراد به تعویق افتاد و برای کاهش آسیب در محلهای پرخطر، با ۲۵۸ تیم مراجعه کرده و آموزشهای لازم را به این افراد دادیم. ۴۳۴ نفر از معتادان متجاهر به مراکز درمانی کشور ارجاع شدند.
مقایسه تماسها با اورژانس ۱۲۳ در دو بازه زمانی
قبادی دانا اظهار کرد: در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ با اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ تماسهای اورژانس اجتماعی مقایسه شده است. ابراز نگرانی درباره رفتار با کودکان ۱۷ هزارم درصد در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ بوده که در بازه زمانی دوم به ۲۶ هزارم درصد رسیده است.
وی ادامه داد: تماسها در مورد ابزار نارضایتی رفتار همسر در بازه زمانی اول ۲ هزارم درصد بوده که در بازه زمانی دوم به ۶ هزارم درصد رسیده است. در مورد تماسها در زمینه اقدام به خودکشی نیز در استان تهران یک هزارم درصد در بازه زمانی اول بوده که به چهار هزارم درصد در بازه زمانی دوم رسیده است. این موارد در مقیاس صد هزار نفر جمعیت تنظیم شده است.
رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: سامانه وزارت بهداشت نیز یک پیامک در مورد اورژانس ۱۲۳ ارسال کرد که یک پیش زمینه برای مردم جهت آشنایی با خدمات اورژانس ۱۲۳ محسوب میشود.