آیتالله نوری همدانی: مدیران هر چه زودتر اقدامات عملی برای رفع مشکلات انجام دهند
راهی جز مدیریت جهادی برای برونرفت از مشکلات کشور وجود ندارد آیتالله العظمی حسین نوری همدانی در پیامی به چهارمین همایش ملی مدیریت جهادی تاکید کرد: مدیریت جهادی یعنی انسان با عقل و تدبیر بتواند با کمترین هزینه و کوتاهترین زمان منابع در اختیار را مدیریت کند و به بهترین نتیجه دست یابد. به گزارش […]
به گزارش ایسنا، متن پیام این مرجع تقلید به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
با سلام و تحیت به آن مجمع محترم
یکی از موضوعات مهم قرآن و روایی، فرهنگ جهاد است که وقتی انسان به آن مراجعه میکند به این اصل دست پیدا میکند که باید با جهد و کوشش و مشقت، عملی بزرگ را انجام دهد و بیشک در مقابل این عمل بزرگ همراه با زحمت و مشقت، اجر عظیمی همراه خواهد بود.
مدیریت جهادی یعنی انسان با عقل و تدبیر بتواند با کمترین هزینه و کوتاهترین زمان منابع در اختیار را مدیریت کند و به بهترین نتیجه دست یابد. ما وقتی میگوییم جهاد، یعنی مقابله با دشمن و یکی از راههای مقابله با دشمن، مدیریت صحیح است که باید در میان مسئولان و عموم کارگزاران نهادینه شود و تمام مردم در مجموعه تحت کنترل خود این اصل را عملی نمایند.
تفاوت مدیریت جهادی با سایر مدیریتها در این است که مدیریت جهادی مبتنی بر ارزشهای اسلامی و دینی است که این ارزشها هم میتواند راهبر باشد و هم میتواند ملاک و معیار سنجش در نتیجه قرار گیرد. لذا برای رسیدن به یک مدیریت جهادی به چند چیز باید توجه داشت. اولین چیزی که باید به آن توجه کرد توکل به خدا و بهکارگیری علم و عقل و تدبیر است. دوم، همت بلند و در نظر گرفتن امکانات و چگونگی استفاده صحیح از منابع، سوم زمانشناس بودن و توجه به نقشههای دشمن، چهارم داشتن عدل و انصاف و تواضع در مقابل مردم که حضرت امیر علیه السلام در نهجالبلاغه در نامه ۳۷ به محمد بن ابیبکر استاندار مصر میفرمایند با مردم فروتن باش، نرمخو و مهربان باش، گشادهرو و خندان باش، در نگاههایت، نیمنگاه و خیره شدن با تساوی رفتار کن تا آنان در درستکاری تو طمع نکنند و ناتوانان از عدالت مایوس نشوند.
در شرایط موجود در کشور راهی جز مدیریت جهادی برای برونرفت از مشکلات وجود ندارد. تجربه نیز به ما ثابت نمود که هر جا مدیریت جهادی با شاخصههایی که ذکر شد وجود داشت، پیشرفت حاصل شد و هرجا که سستی و تنبلی و وابستگی انتخاب گردید توقف کردیم یا به عقب برگشتیم. بر این اساس باید توجه کنیم که امروز یکی از مشکلات مهم در کشور وضعیت اقتصاد است که مدیران ما باید ثمرات این جلسات را هر چه زودتر عملی نمایند.
موضوع اقتصاد مقاومتی جدی گرفته شود و مدیران محترم عملا این موضوع را دنبال نمایند و از منابع داخلی و ملی بهرهمند شوند و مطمئن باشید اگر موضوع اقتصاد مقاومتی جدی گرفته نشود چالش بزرگی را در پیش رو خواهیم داشت و این موضوع با مدیریت جدی و جهادی به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
در پایان از همه برگزارکنندگان این همایش تشکر نموده و مزید توفیقات همگان را خواستارم.»