روحانی: دولت باید در صحنه مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد/ کسی که اختیار ندارد چه مسئولیتی می خواهید/ فساد با دادگاه بر طرف نمی‌شود/ برخی در قالب نقد نیش می‌زنند

رئیس جمهوری گفت: مسئولین و مدیران باید با ابتکار جدید بتوانند مشکلاتی که برای ما پیش آمده آن را تبدیل به فرصت کنند و این کار امکان پذیر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ حسن روحانی عصر امروز چهارشنبه در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی گفت: این جشنواره برای این است که دولت و کارمندان به خلق و خوی و صبر شهید رجایی نزدیک شوند. شهید رجایی و شهید باهنر به عنوان مدیران ارشد خدوم، متواضع پرتلاش ومخلص بودند. هرکجا اخلاص و خدمت در کنار هم قرار بگیرد موجب فخر و افتخار است.
رئیس جمهوری ادامه داد: شرایط امروز کشور توام با سختی و مشکلاتی است که از سوی بدخواهان و دشمنان این ملت به ملت بزرگ ما تحمیل شده است. اما در عین حال در دوران شهید رجایی و شهید باهنر هم شرایط بسیار سختی داشتیم.
روحانی با بیان این که تفاوتهایی بین دوران کنونی و آن دوران وجود دارد، یادآور شد: در آن شرایط که دشمن تجاوز کرده بود به سرزمین ما جنگی را بر ما تحمیل کرده بود و مزدوران و منافقان به جان مردم افتاده بودند و مردم بی‌گناه و مدیران خدوم را به شهادت می‌رساندند. روزهای سختی در زندگی مردم بود و توطئه‌های فراوان یعلیه مردم تحمیل شده بود.
وی اضافه کرد: سال ۵۸ سال سختی برای استقرار نظام بود و سال ۵۹ که خدمات این بزرگواران عمدتا در سال ۵۹ و اوایل ۶۰ بود، شرایطی بود که انواع توطئه‌ها از حمله هوایی و تجاوز آمریکا به طبس گرفته تا کودتایی که دشمنان ما طراحی کرده بودند و تا تجاوز عراق به ایران همه در کنار هم قرار گرفته بود. علاوه بر این فاصله و شکافی هم در میان مسئولین اجرایی، مقننه و قضایی آن زمان هم به وجود آمده بود.
روحانی گفت: فاصله ای که بین رئیس جمهور آن زمان با نخست وزیر با وزرا با دولت با دستگاه قضایی با مردم به وجود آمده بود و مشکلات فراوانی را پیش روی مردم قرار داده بود که علیرغم همه این مشکلات مردم مقاومت کردند و صبر پیشه کردند و امام و نظام را تنها نگذاشتند. مردم در جبهه دفاع مقدس حضور پیدا کردند و ما از آن مشکلات عبور کردیم.
وی با بیان این که امروز نوع مشکلات ما متفاوت است، گفت: امروز عمدتا مشکل ما مشکل اقتصادی است البته جنگی که امروز بر ما تحمیل شده است جنگ اقتصادی، روانی و تا حدی سیاسی است. و این جنگ را ما باید با پیروزی و فتح ملت ایران در برابر متجاوزین تمام کنیم.
رئیس جمهوری اظهارداشت: این کار نه تنها شدنی است، بلکه از دیدگاه سابقه تاریخی مردم ما حتمی است. ما می‌توانیم با وحدت و اتحاد و صبر و مقاومت و البته با ابتکارات جدید شاید اداره کشور امروز با سبک و سیاق سالهای قبل کمی متفاوت باشد.
روحانی گفت:‌ نامه‌ای را از وزیر نیرو دریافت کردم که طرحی را برای برگزاری کنفرانس‌ها و جلسات و ارتباطات وزارتخانه آش از طریق ویدئو کنفرانس طراحی کرده بو و این کار صرفه‌جویی هایی که در یکسال اخیر به وجود آورده را در این نامه نوشته بود که من آن را ابلاغ کردم که همه وزارتخانه و دستگاه ها از این شیوه استفاده کنند.
مهم این است هزینه‌ها را پایین بیاوریم
وی گفت: مهم است که ما در شرایط فعلی هزینه‌ها را پایین بیاوریم، به خدمت خود نسبت به مردم سرعت ببخشیم. حالا که مردم ما از نظر زندگی و معیشت در فشار هستند لااقل وقتی به یک اداره‌ ای مراجعه می‌کنند با روی گشاده مواجه شوند و این نمی شود مگر اینکه همه ما باور کنیم که خادم مردم هستیم.
رئیس جمهوری افزود: تا این باور در ما به‌وجود نیاید و تا خودمان را رئیس می‌دانیم نمی‌توانیم با مردم با چهره گشاده و متواضعانه برخورد کنیم. ما رئیس نیستیم ما خادم مردم هستیم مردم ما را انتخاب کرده اند و رای داده اند برای اینکه به آنها خدمت کنیم هرچه خدمت ما بالاتر برود مشروعیت ما بالاتر می‌رود و خدای ناکرده هر چه خدمت ما پایین بیاید مشروعیت ما پایین می آید.
روحانی بیان کرد: مردم که به ما رای نداده اند که ما چند سال رئیس باشیم و بعد هم با آنها خداحافظی کنیم مردم به ما رای داده اند که خدمات بهتری را به آنها ارائه کنیم. مردم انتظار دارند در هر انتخاباتی که شرکت می‌کنند شاهد شرایط بهتر و خدمت آسان‌تر برای آنها باشد وگرنه مردم برای چه با این همه سختی ها پای صندوق رای بیایند و حالا هر انتخاباتی که هست، مجلس باشد شوراها و یا خبرگان باشد برای این است که افراد سالم‌تر، قوی‌تر .و بهتر با هنر بیشتر و با امید بیشتر بیایند.
دولت باید در صحنه مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد
رئیس جمهوری گفت: دولت اگر قدرتمند نباشد، مردم زندگی خوشی را تجربه نخواهند داشت. قدرت و توان دولت به معنای آن است که دولت بتواند در صحنه سخت مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد و گرنه کسی که اختیار ندارد چه مسئولیتی می خواهید. مسئولیت ها منطبق با اختیارات است.
روحانی تاکید کرد: دولت باید صاحب قدرت و اختیار داشته باشد. این به معنی دیکتاتوری و خود رایی نیست. این به معنی این است که تمام دستگاه‌ها باید دولت را حمایت کنند چند روز پیش که خدمت مقام معظم رهبری بودیم بر همین نکته تاکید داشتند.
وی با بیان اینکه در میدان اکنون بار بر دوش دولت است وهمه باید دولت را کمک کنند،افزود: دستگاه نظارتی در کشور دچار خطا شده است و ان شاء الله به دست مسئولان ارشد دستگاه‌های نظارتی اصلاح شود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: امام علی(ع) می فرماید من را با نظارت، خیرخواهی و نصحیت خودتان کمک کنید اما نصحیت و انتقاد و سخن و حرفی که خالی از فریب باشد خالی از خیانت باشد. برخی انتقاد و نصحیت می کنند می‌خواهند در قالب نصحیت و انتقاد نیش بزنند و تخریب بکنند. اصل انتقاد و نصحیت و اصل نظارت باید موجب کمک بشود.شما بیایید نصحیت کنید دلسوزی کنید. نقد کنید پییشنهاد بدهید. اما خالصانه که خالی از فریب باشد.
نظارت به معنی دخالت نیست
وی با بیان این که دستگاه‌های نظارتی باید موجب کمک به دولت باشند، تصریح کرد:دستگاه نظارت به معنای دخالت نیست بزرگترین ضربه به نظام کشور اشتباه دخالت و نظارت است.اگر روزی به جای نظارت دخالت آمد، ضرر آن را مردم می بینند.
روحانی خاطرنشان کرد: وقتی دخالت زیاد شد مدیر کار نمی کند. مدیر می ایستد و به قول نظامی ها کپ می‌کند.نظارت برای این نیست که مانع و سرعت گیر درست کنیم. نظارت برای این نیست که دل مدیر را بلرزانیم. نظارت برای کمک است.دستگاه های نظارتی باید به دولت کمک کنند.
وی گفت: اگر ما فکر اساسی برای آن نکنیم البته من از روز اول این حرف ها را نگفتم وقتی دارم این حرف ها می گویم که از عمر دولت دوسال بیشتر نمانده است. اگر سال اول می گفتم می‌گفتند آنها می خواهند که نظارت برسرشان نباشد. من دارم می گویم که هرکس در این کشور رئیس جمهور باشد، هر فردی در این کشور وزیر، معاون و مدیر باشد اگر دستگاه نظارتی در کار آن مداخله کند آن دولت ناموفق است و به جایی نمی‌رسد و تمام مدیران ابتکارات و خلاقیت را کنار می گذارند. این گونه نمی شود کار کرد ما به جایی نمی‌رسیم.
با دخالت دیگران دستگاه اجرایی نمی تواند به مقصد برسد
روحانی گفت: من از مقامات ارشد دستگاه های نظارتی خواهش می کنم مقداری تجدید نظر کنند. از مجلس شورای اسلامی می خواهم در مقررات و قوانین ما تجدید نظرکنند. نباید بگذاریم فسادی رخ دهد. نباید بگذاریم نظارت تعطیل شود اما خواهش من این است که دخالت تعطیل شود، با دخالت دیگران دستگاه اجرایی نمی تواند به مقصد و مقصود خود برسد. در بیان اظهار نظرشان آزادند میتوانند اظهار نظر کنند.روزنامه ها آزادند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.