هشدار نسبت به کاهش تولد نوزاد دختر در کشور/ مهاجرت دختران، تاهل در کشور را با چالش مواجه میکند
معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: یکی از مشکلات کشور که به آن بی توجهی شده بحث جنسیت است، یعنی تقریبا به صورت میانگین از هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج، ۱۰۰ خانم آماده به ازدواج داریم و فرزندان دختر ما رو به کاهش هشدار دهنده هستند.
به گزارش ایلنا، نشست خبری محمدمهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان به مناسبت هفته ازدواج صبح امروز در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
تندگویان در این نشست بیان کرد: در بحث ازدواج دو موضوع اقتصادی و فرهنگی را داریم اما در بحث آموزش فعالیت ما در ستاد جوانان مشخص است. ما در این ستاد موضوعاتی که به بحثهای اقتصادی ازدواج کمک میکند از طریق مصوبات، ابلاغ و گزارشگیری میکنیم و اگر عملکرد مناسبی نداشته باشند تذکر خواهند گرفت.
معاونت ساماندهی امور جوانان گفت: ما تا قبل از سال ۹۶ هم از نظر مبلغ پرداخت وام ازدواج و هم مدلی که وجود داشت چندان شرایط مناسبی نداشتیم ولی پس از آن یک نظم به کار داده شد و رقمها افزایشی شد. ما تا پایان سال ۹۹ مشکلی بابت صف انتظار طولانی مدت یا عدم دریافت وام نداشتهایم.
تندگویان گفت: در بحثهای اقتصادی و فرهنگی نهادهای مختلف گام به گام پیش رفتند. ما هیچ وقت در این ۱۷ سال افزایش آماری ازدواج را نداشتیم اما امسال یک رشد ۵ درصدی داشتیم. این نشان میدهد همه دستگاهها کنار هم توانستند تاثیری بر موضوع بگذارند. البته کرونا به حذف یک سری مراسمهای اضافی کمک کرد. امیدواریم در فرزندآوری هم کار را به تاخیر نیاندازند زیرا کاهش جمعیت در کشور ما شیب بدی دارد. این شیب کاهشی جمعیت از دهه ۶۰ شروع شده و تا الان ادامه دارد.
وی افزود: یکی از مشکلات کشور که به آن بی توجهی شده بحث جنسیت است، یعنی تقریبا به صورت میانگین از هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج، ۱۰۰ خانم آماده به ازدواج داریم و فرزندان دختر ما رو به کاهش هشدار دهنده هستند. آمار مهاجرت هم در ازدواج تاثیر گذاشته است و اگر دختران هم نسبت به مهاجرت اقدام کنند تاثیر بدتری در ازدواج خواهد گذاشت.
وی در خصوص آخرین آمار طلاق گفت: در سال ۹۹ آمار ازدواج ۴.۴۲ رشد داشته و آمار طلاق ۳.۶۱ بوده است. موضوع این است ما توانستیم ازدواج را به سمت مثبت ببریم اما آمار طلاق با همان شیوه ثابت در کشور وجود دارد. عمده طلاقها زیر یک سال، زیر دو سال و زیر ۵ سال هست که ۶۰ درصد آمار طلاقها را تشکیل میدهد.
تندگویان گفت: علت عمده این طلاقها عدم شناخت نسبت به یکدیگر است به همین خاطر ما برای شناخت دورههایی را در نظر داشتیم و نسبت به آن تأکید داریم.
معاون ساماندهی امور جوانان افزود: اکنون اجاره نشینی برای برخی جوانان هم آرزو شده است. یک سری پروژههای مسکن هم مطرح شده که باید ادامه یابند و البته مسکن باید در اولویت موضوع ازدواج جوانان قرار بگیرد.
وی افزود: برای بحث قانون تسهیل ازدواج در دولت نهم و دهم باید صندوق ذخیره جوان برای اشتغال و مسکن شکل میگرفت، اما نشد. از طرفی اعتباراتی که مربوط به تسهیل ازدواج بوده در جای دیگری هزینه شده است و وارد پروژه مسکن مهر شد.
تندگویات بیان کرد: آن زمان ما بالاترین در آمد نفتی را داشتیم و از این رو اعتبارات خوبی میتوانست در این صندوق باشد اما این اتفاق نیفتاد. گردش مالی جدیدی در دولت جدید شکل گرفت و الان صندوق ذخیره اندوخته جوانان به دولت رفته است و امیدوارم بحث منبع این صندوق مورد توجه وزارت اقتصاد و نهادهای درآمدی قرار بگیرد و بعد از آن به بندهای ازدواج جوانان از سوی دولت بعدی توجه شود.
وی بیان کرد: ما ۳ هزار و ۷۰۰ سمن داریم. برای اولین بار ما از مجموعه سمنهایمان ۸۰۰ برنامه تولید کردیم که اول همین هفته برای نهادهای مربوطه ارسال خواهد شد، البته صدا و سیما نیز بعضا از این برنامهها استفاده کرده است. نیمی از تشکلها و سمنهای ما در امر ازدواج به ما کمک کردند. ما همچنین به بحث سرباز مهارت ورود کردیم که به آنها مهارت زندگی آموزش داده میشود. در طول سربازی ۱۲۰ هزار سرباز در دوره کرونا مورد آموزش اشتغال و مهارت زندگی قرار گرفتند. در نهایت ۳۵ درصد از سربازانی که دورههای ما را طی کردند نظرشان عوض شده و نسبت به ازدواج تصمیم گرفتند در حالی که قبلا نسبت به آن موافق نبودند.