گزارش مراسم اختتامیه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر
آیین اختتامیه سی ونهمین جشنواره فیلم فجر عصر چهارشنبه ۲۲ بهمن ماه در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی جشنواره فیلم فجر، مراسم اختتامیه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر عصر امروز چهارشنبه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
محمد سلوکی که اجرای برنامه را برعهده دارد،به روی صحنه آمد و گفت: هنرمندان در این شرایط سخت تلاش کردند تا چراغ سینمای ایران را روشن نگاه دارند. با اینکه غم از دست دادن عزیزانمان همراه ماست، اما خداقوت و آرزوی موفقیت دارم برای همه دوستانی که در این مدت تلاش کردند و آثارشان را به نمایش گذاشتند.
در ادامه سید محمد مهدی طباطبایی نژاد، دبیر جشنواره ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، گفت: به همه مخاطبان این برنامه سلام میکنم و به همه عزیزانی که کار نشدنی را شدنی کردند خداقوت میگویم.
او ادامه داد: دوماه پیش ما نمیدانستیم امکان برگزاری حضوری جشنواره را به خاطر کرونا داریم یا نه؛ اما چهار هزار سانس نمایش در این دوره از جشنواره با رعایت درست پروتکلهای بهداشتی برگزار شد و جشنواره روند خوبی را طی کرد.
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر افزود: به همه هنرمندان و فیلمسازان چه کسانی که نامشان در لیست نهایی نامزدها حضور دارد و چه کسانی که فیلمشان کاندیدا نشد خسته نباشید میگویم. امیدوارم امسال، سال خوبی برای سینمای ایران باشد.
در ادامه کلیپی از روند برگزاری جشنواره در این طی ده روز پخش شد.
سلوکی مجری برنامه پس از پخش این کلیپ گفت: سالی که در حال پشت سر گذاشتنش هستیم برای ما خاطرات عجیبی را به جا گذاشت. لبخندها، دردها و رنجهایی که هیچگاه فراموش نمیشود. ادای احترام میکنیم به روح همه هموطنانی که به دلیل شیوع ویروس «کرونا» آنها را از دست دادیم. باید از علی انصاریان یاد کنم که رفتنش داغ سنگینی را بر دل اطرافیان و همکارانش گذاشت، این دوره از جشنواره به علی انصاریان ادای احترام میکند.
در ادامه هنرمندان یاد علی انصاریان هنرمند و بازیکن سابق فوتبال را که در ایام برگزاری جشنواره به دلیل ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفت گرامی داشتند و ایستاده به تشویق او پرداختند.
پس از این بخش، کلیپی از هنرمندان درگذشته یک ساله اخیر سینما پخش شد که برخی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا چشم از جهان فروبستند و جایشان تا ابد در سینمای ایران خالی خواهد ماند.
در ادامه نوبت به گرامی داشت یاد و خاطره مرحوم «چنگیز جلیلوند» هنرمند پیشکسوت دوبله رسید که او را نیز به دلیل ابتلا به کرونا امسال از دست دادیم.
محمد سلوکی، گفت: در این دوره از جشنواره قرار بر این است که نام و خاطره «چنگیز جلیلوند»، دوبلور و یکی از اساتید و هنرمندان سینمای ایران بزرگ داشته شود.
سپس کلیپی با کارگردانی مجید توکلی برای بزرگداشت این دوبلور هنرمند پخش شد.
در ادامه حسین انتظامی مدیرسازمان سینمایی، پیروز حناچی شهردار تهران و محمدمهدی طباطبایینژاد دبیر سی ونهمین جشنواره فیلم فجر به روی صحنه آمدند تا از خانواده مرحوم جلیلوند تقدیر کنند.
در غیاب خانواده دوبلور پیشکسوت، محمد مهدی جعفری،مدیرعامل موسسه «قرن بیست و یک» و دوست خانوادگی مرحوم جلیلوند به روی صحنه آمد و گفت: چنگیز جلیلوند پدر معنوی بنده وقتی از این دنیای فانی پرواز کرد، ۴۸ ساعت بعد پدر خودم را از دست دادم. چنگیز جلیلوند با عزت بود و مردم دوستش داشتند، باشکوه زندگی کرد و باشکوه نیز پرواز کرد.
در ادامه پیام دختر جلیلوند پخش شد که کوتاه گفت: درود بر هنرمندان هموطن و عاشقان فیلم فارسی، پدر من نه تنها باعث افتخار خانواده ما بلکه مورد افتخار تمام ملت ایران است.
دکتر حریرچی، شهردار تهران طی سخنانی بیان کرد: چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تبریک عرض میکنم و یاد از دست دادگانمان از کادر درمان، هنرمندان، ورزشکاران و تمامی ملت ایران را گرامی میداریم.
او ادامه داد: سال گذشته همین روزها بود که این بیماری منحوس آغاز شد و یکی از پیامدهایش فراگیری فقر بود که برای ما مشکلات مضاعفی ایجاد کرد، چراکه ما مسئله تحریمها را نیز داشتیم. تاثیر این مسئله در جشنواره به وضوح مشهود بود و دیدیم که اغلب آثار بر محوریت فقر بودند. اتفاقا به تصویر کشیدن دردهای جامعه وظیفه هنرمندان است و ما نیز تلاش میکنیم تا در جهت رفع مشکلات تلاش کنیم. درپایان از همه دستاندرکاران جشنواره تشکر میکنم.
در ادامه نوبت به اهدای سیمرغهای بخش اقلام تبلیغات سینمای ایران رسید که ابراهیم حقیقی، میترا محاسنی، میثم مولایی داوران این بخش برای اهدای جایزه به روی صحنه آمدند.
تندیس این بخش را غلامرضا موسوی تهیهکننده سینما به سحاب زریباف برای فیلم «خورشید» اهدا کرد.
زریباف گفت: دوست داشتم در این لحظه از علی نیک رفتار که از دهه شصت تا به امروز نقش مهمی در این حوزه داشته تشکر کنم و جایزه را به ایشان و به مادر و روح پدرم اهدا کنم. از عوامل فیلم هم ممنونم.
سیمرغ بلورین «بهترین پوستر» به وحید عبدالحسینی برای فیلم «هفتونیم» رسید.
عبدالحسینی گفت: امیدوارم این روزهای کرونایی بگذرد و حال همه ما بهتر شود.
سیمرغ بلورین بهترین تیزر و آنونس به حمید نجفی راد برای فیلم «شنای پروانه» اهدا شد.
همسر حمید نجفی راد به نمایندگی از او سیمرغ را دریافت کرد و گفت که او بینظیر است.
در ادامه هیات داوران بخش «مسابقه فیلم کوتاه و مستند سینمای ایران»، سعید پور اسماعیلی، امیرتوده روستا، محمد علی فارسی، محمد کارت و سام کلانتری برای اهدای جوایز در این بخش به روی صحنه آمدند.
سیمرغ بلورین «بهترین فیلم کوتاه» به مریم اسمیخانی کارگردان فیلم کوتاه «وضعیت اورژانسی» رسید.
اسمیخانی پس از دریافت سیمرغ گفت: از اعضای هیات داوران و برگزارکنندگان جشنواره تشکر میکنم.
همچنین سیمرغ بلورین «بهترین فیلم مستند» به تقی امیرانی، تهیهکننده و کارگردان فیلم مستند «کودتای ۵۳» تعلق گرفت.
در این بخش، متنی که تقی امیرانی نوشته بود برای حاضران قرائت شد. او در این متن نوشت: مایلم از دستاندرکاران جشنواره تشکر کنم.«کودتای ۵۳» مهمترین فیلم زندگی من است که یازده سال پیش کلید خورد و من در ایران عاشق سینما شدم. این مستند ادای دین من به سرزمین و هویتم است. این جازه را به همکاران مستندساز تقدیم میکنم که باوجود مصائب ایستادگی میکنند. همچنین این سیمرغ را به نام ماندگار دکتر مصدق و مردم ایران تقدیم میکنم.
در ادامه مراسم نکوداشت «پرویز پورحسینی» بازیگر و هنرمند با سابقه سینمای ایران که در سال جاری به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کرد، برگزار و کلیپی به کارگردانی مجید توکلی درباره ایشان پخش شد.
?نامزدهای بهترین جلوههای ویژه میدانی
۱- آرش آقابیگ برای فیلم روشن
2- ایمان کرمیان برای فیلم تک تیرانداز
3- ایمان کرمیان برای فیلم یدو
اختتامیه جشنواره فیلم فجر
?نامزدهای بهترین جلوههای بصری
۱- محمد برادران برای فیلم منصور
2- جواد مطوری برای فیلم بی همه چیز
3- فرید ناظرفصیحی برای فیلم ابلق
سمیرغ رسید به فرید ناظرفصیحی برای فیلم ابلق
سیمرغ رسید به ایمان کرمیان/تک تیرانداز
این گزارش در حین مراسم تکمیل میشود…