استفاده طولانی مدت و نامناسب از هدفون چه خطراتی برای بدن ما دارد؟
پزشکان یک قانون ۶۰-۶۰ برای ایمنی استفاده از هدفون دارند که معنای آن ۶۰ درصد صدا برای هر ۶۰ دقیقه گوش دادن است که از نظر آن ها خطری برای گوش ندارد. وقتی این قانون را می شکنیم ممکن است احساس سرگیجه و حال بهم خوردن کرده و در ادامه حتی به مشکل خواب دچار شویم. این ها تنها چند مورد از مضرات استفاده از هدفون برای مدت طولانی و دفعات فراوان خواهد بود. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با مضرات و خطرات استفاده نادرست از هدفون برای سلامتی گوش و به طور کلی بدن انسان آشنا کنیم.
۱- سردرد فشاری
افرادی که به مدت طولانی از هدفون استفاده می کنند ممکن است سرشان را تحت فشاری قرار دهند که در حالت طبیعی قرار نیست رخ دهد. در نتیجه سر و گوش داخلی تحت فشار قرار گفته و ما را دچار سردرد می کند. پوشیدن هدفون می تواند میگرن را نیز تشدید کند.
۲- مشکل در شنوایی
بر اساس تحقیقات علمی، بیشتر افراد بین ۳۰ تا ۴۰ سال باید صداهای با قدرت ۱۷ کیلوهرتز را بشنوند و این بدان معناست که صدای نزدیک شدن یک پشه به خود را بشنوند. اما واقعیت این است که هر روزه تعداد بیشتری از افراد جوان این صدا را نمی شنوند. نکته دیگر اینکه همه ما در هنگام تولد بیش از ۱۵,۰۰۰ سلول شنوایی داریم اما وقتی یکی از آن ها را از دست بدهیم امکان بازگشت یا جایگزینی آن وجود ندارد. دانشمندان از بین رفتن سلول های شنوایی را به استفاده بیش از حد از هدفون نسبت می دهند.
۳- امکان گرفتگی گوش
تجمع و انباشت جرم گوش با گذاشتن دراز مدت هدفون رخ می دهد زیرا هدفون مانع از بیرون آمدن جرم گوش به طور طبیعی از کانال های گوش می شود. بدین ترتیب ممکن است مسیر گوش بسته شده که به عفونت گوش منجر خواهد شد. علاوه بر این هدفون ها می توانند جرم را به کانال های داخلی گوش منتقل کرده که گوش درد و سرگیجه را در پی خواهد داشت.
۴- سرگیجه
سرگیجه (Vertigo) یک حس چرخش در سر همراه با از دست دادن تعادل است، یک حالت توهمی که در واقع وجود ندارد. این حالت معمولاً با حالت تهوع و احساس زمین خوردن و از دست دادن تعادل همراه است. این حالت زمانی رخ می دهد که راه گوش به وسیله ایربادهای ایزوله کننده صدا کاملاً کیپ می شوند. یک دلیل دیگر گوش دادن به موسیقی با صدای بلند است. وقتی هدفون در گوش می گذاریم، اعصاب گوش درونی تحریک شده و یک نوع فشار غیرطبیعی و غیرمعمول در درون گوش ایجاد می شود.
۵- شنیدن صداهای غیرواقعی
اگر در استفاده از هدفون زیاده روی کنید ممکن است به حالت ناخوشایند زنگ زدن گوش مبتلا شوید. در این حالت ممکن است صدای جیرینگ جیرینگ، غرش یا صداهای غیرواقعی دیگری در گوش خود بشنوید حتی اگر در حال استراحت در یک مکان بسیار ساکت و آرام باشید. این حالت هیچ درمانی ندارد اما می توان با کاهش مدت زمان استفاده از هدفون از وقوع آن جلوگیری کرد.
۶- مشکلات پوستی و آکنه
بر اساس نظر پزشکان، کسانی که به طور دائم از هدفون های بزرگ که روی تمام گوش قرار می گیرند استفاده می کنند، به ویژه در سر کار که با عرق کردن همراه است، شرایط رشد و نمو هزاران باکتری مضر را در قسمت گوش خود فراهم می کنند. این موضوع ممکن است به آکنه و عفونت های پوستی منجر شود. علاوه بر این، اگر از هدفون های کوچک استفاده می کنید که داخل گوش قرار می گیرند، روغن تولید شده توسط گوش شما انباشته شده و زیستگاه مناسبی برای رشد باکتری ها ایجاد می کند که با جوش زدن درون گوش همراه می شود.