لوازم خانگی باز هم گرانتر میشود؟
«حمیدرضا غزنوی» امروز (پنجشنبه) افزود: اگر افزایش تولید اتفاق نیفتد، قیمتها بالاتر خواهد رفت.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازمخانگی یادآور شد: با وجود افزایش تولید، اما از آنجایی که تا پارسال ۶۰ درصد بازار لوازمخانگی در اختیار خارجیها بود و امروز آنها متاثر از تحریمهای آمریکا از کشورمان خارج شدهاند، هنوز آن فاصله پُر نشده است.
وی، مشکلات کنونی تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات قیمتی را ناشی از خروج یکباره خارجیها از بازار ایران برشمرد، اما تاکیدکرد: پُر شدن این فاصله و بازگرداندن تعادل به عرضه و تقاضا، نیازمند حمایت هرچه بیشتر از تولید داخل است.
غزنوی بیانداشت: اکنون حدود یک ماه است که تخصص و تامین ارزی برای صنعت لوازمخانگی انجام نشده و هیچ فردی نیز پاسخگو نیست.
وی، مشکل دیگر در این زمینه را سیستم توزیع ورقهای فولادی عنوان کرد و گفت: ورقهای باکیفیتی برای تولید لوازمخانگی استفاده میشود که تنها تولیدکننده آن شرکت فولاد مبارکه است، اما نظام توزیع آن به گونهای است که بیشترین سود نصیب دلالان و واسطهها میشود و کمتر به دست تولیدکنندگان میرسد.
غزنوی اظهارداشت: این منتفعان هر بار فتنهای به پا کرده و مانع مدیریت نظام توزیع میشوند؛ موضوعی که تا درست نشود، اختلالات در تولید همچنان وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به میزان دپوی مواد اولیه مورد نیاز، افزود: هرچند تولیدکنندگان در ۶ ماهه ابتدایی سال به تامین مواد اولیه از طرق مختلف پرداختند، اما در نیمه دوم سال که تقاضاها بیشتر میشود، با مشکل مواجه خواهند بود.
رشد تولید و افزایش عمق داخلیسازی
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازمخانگی خاطرنشانکرد: در ماههای گذشته رشد تولید انواع یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و تلویزیون به ثبت رسیده است.
بررسی آمارهای رسمی منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از رشد تولید تلویزیون، ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
مطابق این آمارها، تا پایان مردادماه تولید انواع تلویزیون با ثبت رشد ۷۸.۷ درصدی در همسنجی با پارسال به ۴۸۱ هزار و ۶۰۰ دستگاه رسید.
در این مدت ۶۷۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد. این میزان تولید در مقایسه با پنج ماهه سال گذشته رشد ۱۸.۸ درصدی نشان میدهد.
همچنین، در پنج ماهه امسال شرکتهای داخلی ۳۶۸ هزار و ۴۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی تولید کردند که در همسنجی با پارسال رشد ۵۸ درصدی را نشان میدهد.
غزنوی ادامهداد: در مقابل رشد تولید، اما کاهش واردات مواد اولیه و قطعات به ثبت رسید؛ این به معنای بالا رفتن عمق ساخت داخل است.
وی خاطرنشانکرد: در صورتی که این روند ادامه یابد، حتی اگر در سیاستها و روابط اقتصادیمان با دیگر کشورها تغییری هم ایجاد نشود، وابستگی ارزیمان کاهش خواهد یافت و امنیت اقتصادی در حوزه صنعت لوازمخانگی ارتقاء خواهد یافت.
پیشتر دبیرکل انجمن صنایع لوازمخانگی ایران با اشاره به داخلیسازی ۲۲۰ میلیون دلاری در صنعت لوازمخانگی در سال گذشته، ابراز امیدواری کرد امسال بتوانیم حدود ۵۰ میلیون دلار بیش از پارسال به داخلیسازی اختصاص دهیم.