نهنگ گوژپشت از رودخانه تمساحها نجات پیدا کرد
یک نهنگ گوژپشت که اشتباهی وارد رودخانهای مملو از تمساح در استرالیا شده بود، به سلامت به دریا برگشت.
این نهنگ، حدود یک هفته پیش در رودخانهای که به روخانه تمساحها معروف است و در بخش شمالی استرالیا قرار دارد، دیده شد. این موضوع نگرانیهایی ایجاد کرد مبنی بر اینکه نهنگ در بستر آبهای کمعمق آنجا گیر کند، یا با قایقی برخورد کند.
دو نهنگ دیگر هم پیشتر برای مدت کوتاهی وارد این رودخانه شدند، ولی به مسیر مهاجرت دریایشان برگشتند.
خدمات پارکهای استرالیا گفت که این نهنگ باقیمانده هم یکی دو روز پیش در زمان جزر و مد دریا موفق شد که از رودخانه خارج شود.
این اولین بار است که یک نهنگ گوژپشت وارد رودخانهای در پارک ملی کاکادو در سواحل شمالی استرالیا شده است.
مسئولان پارکهای استرالیا همچنان این نهنگ گوژپشت را از همان زمانی که چند قایقران آن را در ۳۰ کیلومتری ساحل مشاهده کرده بودند، ازنزدیک زیر نظر داشتند.
با توجه به اندازه نهنگ، انتظار نمیرفت که تمساحها مزاحمش شوند و خطر اصلی برای این جانور گیر کردن در بستر رودخانه بود.
کرول پالمر، کارشناس علمی پارکهای استرالیا، هفته گذشته به خبرگزاری دولتی استرالیا، گفته بود که امکان ندارد کسی بتواند یک نهنگ گوژپشت ۱۲ تا ۱۶ متری را از بستر شنی آب بیرون بکشد و احتمالا آن موقع است که تمساحها دست به کار میشوند”.
سازمان پارکهای استرالیا در بیانیهای گفت “بدترین سناریو این است که نهنگ و قایقی با هم برخورد کنند، جایی که مملو از تمساحها است و میزان دید در زیر آب صفر است”.
مسئولان پارکهای استرالیا ورود قایقها به بخشی از رودخانه را ممنوع کرده بودند، تا مسیری که به رودخانه منتهی میشود، قابل دید باشد.
آنها امروز (دوشنبه ۲۱ سپتامبر)، گفتند که ظاهرا نهنگ، پس از رسیدن به خلیج ون دیمن، در وضعیت خوبی است.
دکتر پالمر، کارشناس علمی پارکهای استرالیا، گفت: “این بهترین سناریویی بود که ما میتوانستیم به آن امیدوار باشیم”.
نهنگ گوژپشت چطور سر از رودخانه درآورد؟
دکتر کرول پالمر گفت آنها مطمئن نیستند که در سواحل شمالی کشور “چرا این نهنگها جهت اشتباهی را برگزیدند”.
به نظر میرسد که آنها در مسیر جنوب به سمت جنوبگان حرکت میکردند، اما اشتباهی وارد دهانه یک رودخانه میشوند که آنها را نهایتا در مسیری خلاف جهت وارد سیستم رودخانه میکند.
نهنگها در فصل بهار به آبهای گرمتر در استرالیا مهاجرت میکنند تا آنجا فرزندانشان را بدنیا بیاورند؛ سپس به آبهای جنوبگان برمیگردند تا آنها را تغذیه کنند.