تشخیص مرگبار بودن کرونا در بیماران با تست چشایی

 

5f640c846e6d7_5f640c846e6dcدانشمندان آمریکایی اعلام کردند با یک تست ساده می‌توان میزان مرگبار بودن کووید ۱۹ در افراد را تشخیص داد.

۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. در این مدت ۳۰ میلیون نفر به این ویروس آلوده و ۹۵۰ هزار تن جان خود را از دست داده اند. با آنکه برخی افراد هیچ نشانه‌ای از این بیماری را ندارند، برخی دیگر علائم شدید بیماری را نشان می‌دهند. محققان به شدت به دنبال راهکاری هستند تا بتوانند میزان مرگبار بودن ویروس در افراد را تشخیص دهند.

دانشمندان می‌گویند کودکان کمترین آسیب پذیری را در مقابل ویروس کرونا دارند به طوری که از بیش از ۱۹۰ هزار آمریکایی که تاکنون بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند، تنها ۱۲۱ تن از آن‌ها زیر ۲۱ سال سن داشته اند.

از سوی دیگر، افراد مسن و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند بیشترین آسیب پذیری را در مقابل کووید ۱۹ دارند و درصد قابل توجهی از آمار تلفات کرونا به این افراد مربوط می‌شود. با این حال، به تازگی محققان آمریکایی به روشی ساده برای پی بردن به مرگبار بودن ویروس کرونا در افراد پی بردند.

بر این اساس، متخصصان بیمارستان «باتون روژ» لس آنجلس ایالت کالیفرنیا اعلام کردند تست چشایی افراد می‌تواند به راحتی میزان کشندگی و خطرناک بودن کرونا در بیماران مبتلا را تشخیص دهد. دانشمندان در این روش از نوار‌های کاغذی مخصوص برای تست چشایی در بیماران مبتلا به کرونا استفاده کردند.

دکتر هنری بارهام، یکی از متخصصان این پژوهش اعلام کرد: این نوار‌های کاغذی در واقع تنها مزه تلخ حس چشایی را در افراد مورد سنجش قرار می‌دهند. این امر می‌تواند نشان دهنده میزان قدرت سیستم ایمنی بدن باشد. در واقع زبان هر انسانی دارای گیرنده‌های مزه تلخ است، اما این گیرنده‌ها فراتر از زبان هستند.

تمام طول دستگاه تنفسی انسان دارای گیرنده‌های مشابه است و به نوعی بخشی از سیستم ایمنی ذاتی بدن محسوب می‌شود. این امر می‌تواند به مبارزه ذاتی با باکتری ها، ویروس‌ها و دیگر عوامل خارجی بیماری زا در بدن کمک کند.

این بدان معناست که هر انسانی که طعم تلخ را به خوبی احساس می‌کند به احتمال بسیار کمتری ممکن است علائم شدید کرونا را از خود نشان دهد و به طور کلی به کرونای خفیف مبتلا خواهد شد.

دانشمندان در تحقیقات خود روی ۱۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده کردند ۲۱ نفر از آن‌ها که به دلیل شدت بیماری در بیمارستان بستری شده بودند اصلا مزه تلخ را درک نمی‌کردند. با این حال، ۷۹ نفر دیگر که طعم تلخ را به راحتی تشخیص می‌دادند به کرونای ملایم و خفیف مبتلا شده بودند.

محققان آمریکایی اعلام کردند: هدف نخست ما از این پژوهش یافتن پاسخ این سوال بود که چه بیماران کرونایی می‌توانند سریع‌تر بهبود یابند و وارد جامعه شوند و کدامین افراد نیازمند مراقبت بیشتر هستند.

تست چشایی مزه تلخ در خانه؛ جوانه بروکسل و چای سبز

جوانه بروکسل یکی از تلخ‌ترین سبزیجات روی زمین است، به همین دلیل هم کودکان تمایلی به خوردن این سبزی ندارند. از آنجا که مزه تلخ یکی از ۵ حواس اصلی انسان است، می‌توانید با خوردن جوانه بروکسل حس چشایی خود را مورد سنجش قرار دهید.

چای سبز نیز یکی از نوشیدنی‌های مناسب برای سنجش طعم تلخ است. این چای به دلیل مزه تلخی که دارد می‌تواند از سوی افراد برای تست کرونا مورد استفاده قرار گیرد. اگر با خوردن چای سبز هیچ حسی را درک نمی‌کنید، باید نگران ابتلا خود به کووید ۱۹ شدید باشید.

با این حال، محققان تاکید دارند تست چشایی قطعی‌ترین راه حل برای تشخیص ابتلای افراد به کرونای شدید نیست. این تست تنها به شما می‌گوید حس چشایی شما دچار نقصان شده است و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. در عین حال، از دست دادن حس چشایی علامتی منحصر به فرد است که تنها در بیماران مبتلا به کرونا مشاهده می‌شود و می‌تواند برای تشخیص‌های ابتدایی مورد استفاده قرار گیرد.

 

نظرات بسته شده است.