ریسک ابتلا به ویروس کرونا در مردان طاس بیشتر است
بر اساس نتیجه مطالعه پژوهشگران آمریکایی، برخی محققان پیشنهاد میکنند طاسی باید به عنوان فاکتور خطری به نام “علامت گابرین” در برابر ویروس کرونا در نظر گرفته شود. علت نامگذاری این فاکتور به دلیل جان باختن اولین پزشک طاس آمریکایی بر اثر بیماری کووید بود.
پروفسور کارلوس وامبیر پژوهشگری از دانشگاه براونِ آمریکا و نویسنده اصلی مطالعه این انجمن، گفت: ما واقعاً فکر میکنیم که طاسی یک فاکتور مؤثر در ابتلا به ویروس کروناست.
پروفسور وامبیر دو پژوهش در اسپانیا انجام داده است که نشان میدهد شمار قابل توجهی از مردان طاس به خاطر این ویروس به بیمارستان میآیند.
او افزود: ما فکر میکنیم که آندروژنها یا هورمونهای مردانه به طور قطع به ورود ویروس به سلولهای بدن کمک میکنند.
دانشمندانی که معتقدند طاسی یک فاکتور برای ابتلا به کرونا ویروس در مردان است، گفتهاند: علت این امر به دلیل وجود آندروژنها (هورمونهای جنسی مردانه مانند تستوسترون) بوده که نه تنها در ریزش مو نقش دارند، بلکه باعث افزایش توانایی ویروس کرونا در حمله به سلولها میشود.
درمان سرطان پروستات باعث کند شدن فعالیت ویروس کرونا میشود
درمانهایی که برای غیرفعال کردن این هورمونها و درمانهایی که برای بهبود سرطان پروستات انجام میشود ممکن است باعث کند کردن فعالیت ویروس شود تا فرد مبتلا فرصت مقابله با ویروس کرونا را داشته باشد.
یک آزمایش جداگانه توسط متیو رتیگ، آنکولوژیست یوسی در لس آنجلس، بر روی ۲۰۰ سرباز در لس آنجلس، سیاتل و نیویورک با استفاده از داروهای سرطان پروستات آغاز شده است.
در این مطالعه، ۷۹ درصد از مردان مبتلا به کووید ۱۹ در سه بیمارستان مادرید طاس بودند. مطالعه ۱۲۲ بیمار که در مجله آکادمی پوست آمریکا منتشر شده است، تحقیق ناتمام ۴۱ بیمار در بیمارستانهای اسپانیا را کامل کرد و نشان داد که ۷۱ درصد از این بیماران، طاس بودند.
میزان پیش زمینه طاسی در مردان سفید پوست در سن مشابه با این بیماران مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مطالعه در میان زنان که ریزش مو داشتند ارتباط کمتری بین آندوژنها مشاهده میشد.
آندوژنها مؤثر در ابتلا به کووید ۱۹
متخصصان سرطان پروستات با نقشی که آندروژنها میتوانند در بیماری کووید ۱۹ داشته باشند، آشنا هستند، زیرا در سرطان پروستات هورمونها آنزیمی را تحریک میکنند که رشد سرطانی را تقویت میکند.
در ماه آوریل، محققان مقالهای را در مجله Cell منتشر کردند که نشان داد آنزیم TMPRSS۲ نیز در عفونتهای نقش دارند.
برای آلوده کردن یک سلول ویروس کرونا از پروتئینی که به غشای سلول وصل میشود، استفاده میکنند، فرآیندی که توسط آنزیم فعال میشود. به نظر میرسد این آنزیم ممکن است همان TMPRSS۲ باشد، دانشمندان هنوز نمیدانند که آیا آنزیم به همان روش به آندروژنها در ریهها پاسخ میدهد یا خیر.
مطالعهای از ونتو، ایتالیا که بر روی ۹ هزار ۲۸۰ بیمار انجام شد نشان داد که مردانی که تحت درمان داروی سرطان پروستات هستند و همچنین با کمبود آندروژن مواجهاند و داروهای برای کاهش سطح تستوسترون دریافت میکنند، تنها یک چهارم احتمال دارد که به ویروس کرونا مبتلا شوند.
کارن استالبو، رئیس بخش سیاستگذاری سازمان سرطان پروستات انگلستان، گفت: چندین تحقیق اخیر انجام شده است که نشان میدهد ممکن است بین هورمونهای مردانه و افزایش خطر ابتلا به کووید ۱۹ ارتباطی وجود داشته باشد.
او افزود: این امر باعث شد تا برخی محققان بررسی کنند درمانهای هورمونی که معمولاً برای سرطان پروستات از جمله آنزالوتامید استفاده میشود، میتواند خطر ابتلا به کووید ۱۹ را کاهش دهد.
احتمال مرگ مردان مبتلا به کووید ۱۹ نسبت به زنان بیشتر است
احتمال مرگ مردان مبتلا به کووید ۱۹ نسبت به زنان بیشتر است، دانشمندان بر این باورند که آندروژن (هورمون جنسی مردانه) میتواند منجر به ریزش مو شود، در ضمن میتواند قابلیت ویروس برای حمله به سلولها را افزایش دهد.
به همین دلیل برخی پژوهشگران شروع به تحقیق در این باره کردهاند تا مشخص کنند که آیا درمانی که این هورمونها را سرکوب میکند، میتواند برای کمک به بیماران کووید ۱۹ مفید باشد یا خیر. برخی از این روشها برای درمان بیماریهایی همچون سرطان پروستات مورد استفاده قرار میگیرند.
با این حال، بیشتر تحقیقات تاکنون در آزمایشگاه انجام شده است و شواهد متناقضی درباره تأثیر این هورمونهای درمانی در سلولهای ریه وجود دارد و باید تحقیقات بیشتری باید بر روی هورمونهای درمانی انجام شود تا مشخص شود که همان تأثیری را که در سلولهای پروستات میگذارد در سلولهای ریه هم میتواند داشته باشد یا خیر.
در حال حاضر چندین مطالعه بالینی آغاز شده است، اما قبل از اینکه بدانیم آیا این روشهای درمانی هورمونی میتواند یک درمان مؤثر برای کووید ۱۹ باشد، شواهد بیشتری لازم است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان