کاهش ۳۴درصدی درآمد سرانه در دولت روحانی/ قدرت خرید هر فرد ایرانی یک سوم کاهش یافت+نمودار
حسن روحانی در زمان رقابتها و تبلیغات ریاست جمهوری یازدهم در سال۹۲ با وعده بهبود معیشت افراد پس از تلاطمهای سال ۹۱ و ۹۲، وعده های اقتصادی زیادی را به مردم داد.
وی در آن زمان گفت: دولت تدبیر و امید دنبال این است که آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کند و آنچنان مردم از لحاظ درآمد سرشار در اختیار مردم قرار بگیرد که مردم اصلا به ۴۵ هزار تومان یارانه نیاز نداشته و زندگی خوبی داشته و همه افراد شاغل باشند.
آقای روحانی با این وعدهها توانست در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم اعتماد مردم را کسب کند؛ اما عملکرد دولت تدبیر و امید از سال ۹۲ تاکنون خلاف این وعدهها بوده و حتی شاهد نرخهای تورم ۴۰و ۵۰ درصدی در دو سال اخیر و افزایش ۴۰۰ درصدی نرخ ارز بودیم.
میثم موسایی، استاد دانشگاه تهران به خبرنگار دانا، گفت: استقراض دولت از بانک مرکزی و چاپ پول باعث ایجاد تورم شده و میشود و دولت با این اقدام که ارزش پول ملی و قدرت خرید خانوارها را کاهش میدهد و بدون اینکه بخواهد مالیاتی بگیرد دست در جیب مردم میکند.
وی توضیح داد: تورم باعث فقیرتر شدن فقرا و ثروتمندتر شدن ثروتمندان میشود؛ متاسفانه به طور متوسط نرخ تورم هر سال بیش از ۲۰درصد بوده است؛ تا زمانی که نتوانیم تورم را یک رقمی و به زیر ۵درصد برسانیم و حفظ کنیم، سخن گفتن از عدالت بیفایده است.
موسایی بیان کرد: افزایش حجم نقدینگی شدید توسط دولت برای تامین مخارج خودش علت اصلی افزایش نرخ تورم است هر چند دولت آن را کاملا ضروری میداند در حالی که باید در مخارجش صرفه جویی کند و جلوی ریخت و پاشها را بگیرد.
حال مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی که از وضعیت اقتصادی کشور اعلام کرد درآمد سرانه کشور از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ کاهشی ۳۴درصدی داشته است.
براساس این گزارش، در واقع علیرغم افزایش درآمد اسمی خانوارها قدرت خرید هر فرد ایرانی نسبت به سال ۱۳۹۰ حدود یک سوم کاهش یافته است.
در صورت تحقق رشد اقتصادی ۸درصدی از سال ۱۳۹۹ به بعد حداقل به ۶سال زمان نیاز خواهد بود تا به سطح درآمد سرانه سال ۱۳۹۰ بازگردیم.
منبع: راه دانا