صدرالدین علیپور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه براساس آمارهای رسمی میزان ابتلا به ویروس کرونا در هفتههای اخیر افزایش یافته و این امر بهخوبی خود را در میزان پسماندهای عفونی و بیمارستانی نشان داده است، گفت: در شرایط معمول روزانه ۶۰ تا ۸۰ تن زباله بیمارستانی در تهران جمعآوری میشد که این میزان از ابتدای شیوع ویروس کرونا به حداکثر میزان خود یعنی ۸۰ تن رسید و در دو هفته گذشته این میزان به ۱۰۰ تن افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: این افزایش موجب شد تا بهتازگی ۱۰ ناوگان جدید را برای جمع آوری و انتقال پسماندهای عفونی بیمارستانها در نظر بگیریم. ۱۰۰ نیروی انسانی نیز مسئولیت این امر را بر عهده دارند.
علیپور در پاسخ به این سوال که آیا مشکل سازمان با بیمارستانها در خصوص نحوه بستهبندی، ضدعفونی و تحویل پسماندهای بیمارستانی حل شده است، گفت: این مشکل همواره وجود داشته است و تنها مختص به یک ماه و نیم گذشته نیست اما از زمان شیوع ویروس کرونا، تلاش کردیم تا با توجه به مشکل موجود، حداکثر تجهیزات بهداشتی را در اختیار کارگرانی که مسئولیت جمع آوری و دفن پسماندهای بیمارستانی را دارند، قرار دهیم.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به کاهش حجم زباله در تهران اشاره و تصریح کرد: در گذشته روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن زباله در پایتخت تولید می شد که با اجرای طرح کاپ (کاهش پسماند) این میزان به حدود ۴ هزار و ۹۰۰ تن کاهش پیدا کرد. با شیوع ویروس کرونا دوباره با افزایش حجم زباله و رسیدن این عدد به ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواجه بودیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تصریح کرد: از آن جا که بارها به شهروندان توصیه شده بود عید امسال از تهران خارج نشوند، پیش بینی می کردیم حجم زباله در فروردین ماه امسال چندان کاهش پیدا نکند، با این حال میزان تولید زباله در هفته اول فروردین با ۴۰۰ تن کاهش به روزانه ۶ هزار و ۸۰۰ تن رسید.
علیپور تاکید کرد: یکی از مشکلات ما در روزهای ابتدایی شیوع ویروس، رهاکردن دستکشها و ماسکهای احتمالا آلوده در معابر بود که سلامت پاکبانان را به خطر می انداخت. در حال حاضر با توجه به اطلاعرسانی گسترده در خصوص خودداری از این کار، وضعیت تا حدی بهتر شده است.
دفن زبالههای بیمارستانی در آرادکوه براساس پروتکل وزارت بهداشت
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه حجم زبالهها در تهران افزایش پیدا کرده است، گفت: زبالههای بیمارستانی براساس پروتکل وزارت بهداشت در آرادکوه دفن میشود.
رضا کرمی محمدی (رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و عضو شورای فرماندهی ستاد مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران) در گفتگو با ایلنا گفت: در حال حاضر ۲۲۶۹ بوستان و پارک در شهر تهران تعطیل شدهاند.
وی ادامه داد: برخی فضاهای باز در خیابانها وجود دارد که مردم متاسفانه در آنها تجمع میکنند البته نیروی انتظامی نیز باید در این زمینه به ما کمک کند. در مترو و اتوبوسرانی نیز اقدامات لازم در خصوص ضدعفونی و تبلیغات «در خانه بمانید» نیز پخش میشود.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص دفع پسماند در شهر تهران تصریح کرد: دفع پسماند در شهر تهران دو بار در روز انجام میشود و بدون تفکیک شدن دفن میشود. دفع پسماندهای بیمارستانی نیز براساس پروتکلهای وزارت بهداشت در آرادکوه انجام میشود.
کرمی محمدی خاطرنشان کرد: متاسفانه میزان پسماندها در شهر تهران افزایش پیدا کرده است. مقدار پسماند و زباله در شهر از ۲۵۰۰ تن روزانه به ۷ هزار تن رسیده است. همچنین زبالههای بیمارستانی از ۶۰ تن به ۱۰۰ تن رسیده است. حجم کار پسماند بسیار بالا رفته است اما همانطور که گفتم در دو نوبت اقدامات ما در خصوص دفع پسماند در روز انجام میشود.
وی درباره تمهیدات لازم در خصوص سیزده بدر ادامه داد: در این روز پارکها کاملا بسته هستند و از ماموران حفاظت نیز در خصوص عدم ورود به پارکها استفاده بیشتری میشود. چنانچه ستاد مقابله با کرونا در استان صلاح بداند احتمال تعطیلی حمل و نقل عمومی در این روز وجود دارد. نیروی انتظامی نیز باید در این روز به ما کمک بیشتری داشته باشند تا از حضور در بوستانها و پارکها به شدت جلوگیری شود.