“ام.اس” ناتوان کننده نیست / با “شاد زیستن” آن را کنترل کنید
یک فلوشیپ ام اس تاکید کرد: استفاده از طب سنتی، طب سوزنی، هومیوپاتی، انرژی درمانی و مکملهای غذایی در درمان ام اس هیچ تاثیری ندارد. دکتر احسان محمدیانی نژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فرد جوان یا میانسالی که در سالهای فعالیت خود هستند و انبوهی از آرزوها دارند، به یکباره دچار بیماری مزمنی میشوند […]
دکتر احسان محمدیانی نژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فرد جوان یا میانسالی که در سالهای فعالیت خود هستند و انبوهی از آرزوها دارند، به یکباره دچار بیماری مزمنی میشوند که برای سالهای طولانی یا حتی پایان عمر باید با آن زندگی کنند. طبیعی است که همیشه به دنبال راهی هستند تا بیماری برای همیشه ریشه کن شود. بخش زیادی از علت این موضوع به این دلیل است که ما اطلاعات کافی در اختیار مردم نمیگذاریم؛ در نتیجه طبیعی است که افرادی خارج از سیستم علمی برای سودجویی یا خودنمایی به این حوزه وارد شوند. آنها میتوانند روی افکار عمومی به خصوص بیماران ام اس تاثیرگذار باشند.
با “ورزش” و “شاد زیستن” ام. اس را کنترل کنید
وی ادامه داد: هنوز هم بسیاری از بیماران ام اس تصور میکنند این بیماری برابر با ناتوانی است؛ در حالی که چنین نیست. حدود سه میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند، اما هرکس بیماری خود را دارد. یکی از مشکلات ما همانندسازی بیماران است. آنها وقتی بیمار ناتوان دیگری را میبینند، آینده خود را شبیه به او میبینند؛ در حالی که ام اس یک بیماری هزار چهره است. بیماری ام اس با ورزش، شادزیستن، دوری از استرس و مدیریت صحیح آن، درمان موثر زودرس و استمرار و پایبندی به آن، کنترل میشود.
این فلوشیپ ام اس، با انتقاد از اطلاع رسانی نادرست درباره بیماری ام اس، اظهار کرد: گاهی برای جذب کمک، بیمار مبتلا به ام اس را روی ویلچر نشان میدهند و این بیماری را ناتوان کننده به مردم معرفی میکنند. از طرف دیگر اطلاعات درستی نیز به مردم منتقل نمیکنند و بیمار آینده سیاهی را با این شیوه از اطلاع رسانی برای خود میبیند؛ به همین دلیل روی آوردن به اخبار کذب طبیعی است.
محمدیانینژاد همچنین اضافه کرد: از طرف دیگر برخی از بیماران، بیماری خود را کتمان و تصور میکنند ام اس هیچ کاری با آنها ندارد و برای سالها از درمان دور میشوند؛ در نتیجه به درمانهای تایید نشدهای مانند طب سنتی و غیرمدرن روی میآورند. در حالی که این درمانها هیچ جایگاه ثابت شدهای در درمان ام اس ندارند و این امکان وجود دارد که در طولانی مدت باعث ناتوانی بیمار شود.
اما و اگرهای مصرف مکمل در مبتلایان به ام. اس
این فلوشیپ ام اس همچنین تاکید کرد: درمانهایی مانند طب سنتی، هومیوپاتی، انرژی درمانی، طب سوزنی و حتی مکملهای غذایی کنترل کننده ام اس نیستند و میتوانند بیماری را تشدید کنند. مکملهای غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند، در حالی که در بیماری ام اس سیستم ایمنی قوی، به بدن حمله میکند. ما بیمارانی داریم که به دلیل مصرف بیرویه مکمل غذایی دچار حمله میشوند، حتی مصرف مکملهای ویتامین هم باید به جا و درست باشد.بسیاری از این داروهای گیاهی که بیماران ام اس از آن استفاده میکنند ترکیباتی دارند که هیچ اطلاعاتی درباره آنها نداریم. ممکن است بیماران با مصرف داروهای طب سنتی و مکمل، داروهای خود را فراموش کنند.
محمدیانیپور با بیان اینکه در سالهای گذشته انقلابی در درمان ام اس رخ داده است، افزود: ما در سالهای دور فقط میتوانستیم ۳۰ درصد از بیماری را کنترل کنیم، اما امروز با استفاده از بعضی داروها تا ۸۰ درصد امکان کنترل این بیماری وجود دارد. با این وجود هنوز دانش پزشکی در هیچ نقطهای از دنیا موفق نشده است بیماری ام اس را ریشه کن کند و علاج قطعی برای این بیماری وجود ندارد. با توجه به اینکه شناخت از این بیماری به صورت شگرفی افزایش پیدا کرده است، امیدواریم در آینده نزدیک درمانهای موثرتری نیز در راه باشد.
این فلوشیپ ام اس با تاکید بر اینکه مطالعهای درباره تاثیرات مثبت طب سنتی روی بیماری ام اس انجام نشده است، افزود: تمام کسانی که از این موضوع حمایت میکنند، صرفا بر اساس تجارب و نقل از دیگران آن را مطرح میکنند. ماهیت بیماری ام اس مزمن است و در گذر زمان ماهیت واقعی خود را نشان میدهد و نمیتوان بر اساس تغییرات کوتاه مدتی که اتفاق میافتد، قضاوت کرد.