سازمان هدفمندی از حذف یارانه پُردرآمدها پس از تصمیم مجلس خبر داد

در همین زمینه هشدار سازمان زمین‌شناسی درباره فرونشست زمین در ایران ۱۰ مهر ۱۴۰۰ تنش آبی در ۳۰۰ شهر کشور/ وضعیت بحرانی در تابستان ۱۴۰۰ ۷ تیر ۱۴۰۰ به گزارش پایگاخ خبری رسا نشر ، مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: تا زمان تصویب مجلس، هیچ تغییری در حذف افراد یارانه‌بگیر اتفاق نمی‌افتد. […]

به گزارش پایگاخ خبری رسا نشر ، مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: تا زمان تصویب مجلس، هیچ تغییری در حذف افراد یارانه‌بگیر اتفاق نمی‌افتد.

نرگس پرستاری که سه‌شنبه در جلسه هدفمندسازی یارانه‌ها با محوریت طرح پژوهشی میزان اثربخشی اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در استانداری تهران سخن می‌گفت افزود: جلسات کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است و هنوز هیچ تصمیم جدیدی درباره حذف یارانه‌بگیرها گرفته نشده است.
وی تصریح کرد: هنوز هیچ چیز مشخص نیست و هر تصمیمی که مجلس اتخاذ کند، دولت موظف به اجرای آن خواهد بود.
پرستاری از انجام مطالعات پژوهشی در راستای بررسی تأثیرات منفی و مثبت یارانه‌ها در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی کشور خبر داد و گفت: این مطالعات در پنج استان تهران، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، مازندران و خوزستان انجام شده که البته نتایج این پژوهش هنوز تحلیل نشده است.
مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: این پژوهش هیچ ارتباطی به حذف یارانه پردرآمدها ندارد اما این طرح در تصمیم‌گیری دولت در سرنوشت یارانه‌ها مؤثر است.
پرستاری با بیان اینکه حذف یارانه پردرآمدها تا کنون بارها به‌دلیل تبعات اجتماعی و فرهنگی متوقف شده است اظهار کرد: براساس تحلیل‌های کارشناسی شکی وجود ندارد که نحوه پرداخت یارانه‌ها به‌شکل فعلی، نه‌تنها مشکلی را حل نکرده بلکه مشکلاتی نیز به‌وجود آورده است.
وی اضافه کرد: ماهانه سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بابت یارانه نقدی افراد پرداخت می‌شود که این مبلغ می‌توانست در بخش‌های دیگر سرمایه گذاری شود.
وی عدم حمایت از بخش تولید و عدم سرمایه گذاری در مولدهای انرژی را از نواقص طرح هدفمندی یارانه‌ها دانست و گفت: از ابتدا قرار نبود دولت هزینه اضافه‌ای بابت یارانه‌ها بپردازد و قرار بود ۵۰ درصد از منابع صرف پرداخت نقدی و ۵۰ درصد دیگر در حوزه‌های بهره‌وری انرژی و حمایت از تولید، اشتغال و سلامت هزینه شود، این در حالیست که دولت در ابتدا با حمایت حدود سه‌هزار میلیاردی این طرح کار را آغاز کرد و در ۹ماهه امسال بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان در این زمینه هزینه کرده است.
وی با تأکید بر بازتعریف شاخص‌های یارانه‌بگیران و لزوم حذف یارانه پردرآمدها تصریح کرد: محاسبه پرداخت یارانه از ابتدا دقیق نبوده و در این زمینه بیش‌برآوردی صورت گرفته که منجر به مشکلات کنونی شده است.
پرستاری افزود: از ابتدای طرح تا کنون یارانه بیش از چهار میلیون نفر قطع شده که یارانه حدود یک میلیون نفر مجدداً برقرار شده است که نشان می‌دهد میزان خطا در حذف افراد زیاد بوده است.
سخنان این مقام سازمان هدفمندی یارانه‌ها درحالی مطرح می‌شود که کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه خود با تصویب مصوبه‌ای به دولت اجازه داد تا از طریق مکانیزمی مشخص، به‌صورت تدریجی ۳۳ میلیون نفر از افراد پردرآمد دریافت‌ کننده یارانه نقدی را از فهرست یارانه‌‌بگیران در سال ۹۷ حذف کند. در واقع با این مصوبه، یارانه‌بگیران در دو مرحله تعدیل می‌شوند؛ مرحله اول به‌صورت اختیاری می‌توانند از دریافت یارانه انصراف دهند و در مرحله دوم، دولت اجازه دارد وارد مرحله شناسایی و حذف افراد غیرنیازمند شود.
براساس این مصوبه به دولت اجازه داده شده است که در سال ۹۷ معادل ۲۳ هزار میلیارد تومان از ۳۷ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از محل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را برای پرداخت یارانه نقدی هزینه کند. همچنین با تصمیم کمیسیون تلفیق، ۷ هزار میلیارد تومان از درآمدهای حاصل از این تبصره، برای زدودن چهره فقر مطلق در خانوارهای هدف یعنی خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از خط حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی است و نیز بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوارهای نیازمند اختصاص یافت.

منبع: تسنیم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.