سرکار خانم شما پلیس هستید یا مفتش؟؟
اکنون که وقت پاسخ دادن به سوال یک شهروند است به راحتی می گویید چرا در انتخابات شرکت کرده اید؟ و یا به چه دلیل فلان فرد یا تفکر را انتخاب کردید؟ این دو جمله ی یک پلیس زن ، آن هم در لباس نیروی انتظامی جمهوری اسلامی چه تفاوتی با جملات ضد انقلاب دارد ؟ آنها هم همین را می گویند؟ آنها هم خواستار تحریم و شرکت نکردن در انتخابات هستند. آنها هم می گویند حقتان است! می خواستید رأی ندهید.
رسا نشر- مهدی سوری: اخیرا فیلمی از برخورد دو مامور خانم با دو دختر بد حجاب در فضای مجازی منتشر شده است که دیالوگ های رد و بدل شده بین مامورین پلیس و دختر جوان در نوع خود قابل توجه و تأمل است. دختر جوان در اعتراض به توهین مامور که می گوید “کلاغ سیاه بودن به از عروس هزار داماد بودن است” می پرسد که آیا همه مشکل فقط حجاب است ؟ پس مشکلات دیگه چی میشه؟ یکی از مامورین زن می گوید من به مشکلات کاری ندارم. وظفیه من اینه. می خواستین رأی ندین! می خواستن درست انتخاب کنید! و در پاسخ به دختر که می گوید ما که رأی ندادیم به تمسخر می گوید پس عمه من رأی داده؟؟
من باب رفتار این دو مامور با این دو دختر جوان که در فیلم ظاهرشان مشخص نیست چند نکته وجود دارد که نمی شود به راحتی از آن گذشت.به هیچ عنوان قصد دفاع از بی حجابی و هنجار شکنی آن دو دختر را ندارم. مسلما بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، حجاب شرعی و قانونی باید از طرف زنان رعایت شود. و بی حجابی های چندسال اخیر قطعا علاوه بر ایجاد مشکلات و معضلات فرهنکی و اجتماعی حیا و عفت عمومی را نیز خدشه دار کرده است.
اول اینکه مامور نیروی انتظامی بنا بر وظیفه قانونی خود مسئول برخورد با بی حجابی و هنجار شکنی ها در جامعه است. و کسی هم منکر این نیست که وضعیت حجاب روز به روز بدتر می شود. اما آیا این برخورد ها مخصوصاً از نوع قهری و گاهاً توآم با خشونت، تاکنون تاثیری در اصلاح این مشکل داشته است؟ اگر فکر می کنید که حضور این عزیزان و همین برخوردها و ارشادهای خشن کارساز بوده ، خواهشاً یک روز پیاده مناطق مختلف تهران را قدم بزنید. از ایستگاه های مترو، پارک ها ، دانشگاه ها، مراکز خرید و محله های اعیان نشین شهر تا مراکز تفریحی و تفرجگاه ها چیزی که بیشتر به چشمتان می آید پوشش های رنگارنگ و بقول معروف بی حجاب است. پس باید به این نتیجه رسید که گشت ارشاد کارکرد خود را از دست داده است و بهتر است مسئولان این امر به دنبال راه های بهتری برای این معضل باشند.
دوم اینکه “عروس هزار داماد” نسبتی بود که مامور پلیس به دختران جوان نسبت داد. این جمله را در وصف دنیا می گویند که به معنی بی وفایی دنیا و بی ارزش بودن آن است. من نمیدانم مقصود مامور پلیس از بیان این جمله چه بوده است.اما طی این چند روزه از چندتن از دوستان در اینباره سوال کردم . و به تعبیر آنها که گویی مفهوم عامه این کلمه همین است عروس هزار چهره به زنان معلوم الحال که در ان واحد با چند نفر در رابطه هستند اطلاق می شود. اگر این درست باشد این جمله مامور پلیس توهینی زننده به شمار می رود که در شأن دختران سرزمین ما نیست که آنان را فقط به دلیل اینکه حجاب متعارفی ندارند، به چنین افرادی تشبیه نماییم…
سومین و مهم ترین موضوع این فیلم پاسخ جالب پلیس در رابطه با مشکلات کشور و بی احترامی به رأی مردم و انتخاب مردم است که خود از اصول جمهوری اسلامی است. خانم پلیس می گوید ” میخواستین رأی ندین” و ” میخواستین درست انتخاب کنین” . سرکار خانم! شما پلیس هستید. مفتش و بازجوی سیاسی نیستید. اگر وظیفه شما برخورد با بدحجابی است. همان وظیفه خودتان را انجام دهید. با چه اجازه و حق قانونی مردم را از رأی دادن پشیمان می کنید؟ و چگونه می توانید رأی بیش از ۲۳ میلیون نفر را زیر سوال ببرید؟ چگونه است که در زمان انتخابات از صدر تا ذیل مسئولان دولتی و کارکنان حکومتی تمام تلاش خود را به کار می برند که مشارکت حداکثری در انتخابات به وجود آید؟ اما اکنون که وقت پاسخ دادن به سوال یک شهروند است به راحتی می گویید چرا در انتخابات شرکت کرده اید؟ و یا به چه دلیل فلان فرد یا تفکر را انتخاب کردید؟ این دو جمله ی یک پلیس زن ، آن هم در لباس نیروی انتظامی جمهوری اسلامی چه تفاوتی با جملات ضد انقلاب دارد ؟ آنها هم همین را می گویند؟ آنها هم خواستار تحریم و شرکت نکردن در انتخابات هستند. آنها هم می گویند حقتان است! می خواستید رأی ندهید.
به هیچ عنوان در صدد رفع اتهام از دولت به واسطه مشکلات معیشتی و اقتصادی این روزها نیستم. چه بسا که عملکرد دولت و مسئولین همراه با تحریم های امریکایی ها عامل به وجود آمدن وضع موجود است. اما همه این مسائل دلیل نمی شود که یک مامور که وظیفه اش چیز دیگیریست برای من و امثال من تعیین تکلیف کند. سرکار خانم! برخورد با جوانان و نوجوانان دهه هشتاد و نود که اساساً خیلی چیزها برایشان مهم نیست و نگرش متفاوت تری نسبت به دهه های قبلی خود دارند، سعه صدر و روانشناسی میخواهد . شما حقوق می گیرید که انجام وظیفه کنید. لباس مقدس و با اعتبار پلیس را پوشیده اید که قانون اجرا شود. حتی اگر به شما بی احترامی هم می شود بر اساس قانون می توانید اقدام و برخورد قانونی کنید. هیچ کجای قانون اما نیامده که دختر جوان بد حجاب را به عروس هزار داماد تشبیه کنید. و اصلا چنین اجازه ای ندارید که در لباس نظامی در امور سیاسی دخالت کنید و تعیین تکلیف کنید. شما کار خودتان را انجام دهید . و اجازه دهید که مردم خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند. البته من این جملات را بارها از زیان برخورد کنندگان با دختران بد حجاب در مواقع اعتراض به مشکلات شنیده ام. گویی که این افراد علاوه بر امر به حفظ حجاب و نهی از بی حجابی وظیفه هدایت سیاسی مردم را بر عهده دارند و مردم را بابت انتخاب اشتباه سرزنش می کنند!
هرچند در انتهای این ماجرا از مامور پلیس تقدیر و تشکر می کنند. و قرار نیست اتفاق دیگری رخ دهد اما ای کاش مافوق این دو مامور خانم به آنها تذکر دهند که کمی حوصله و متانت به خرج دهند. و کاش برسد روزی که اگز یک نفر از مشکلات کشور گلایه کرد،فرد مورد خطاب حتی اگر در پایین ترین رده حکومت باشد بپذیرد و عذر خواهی کند. روزهای سختی را تجربه می کنیم. امید و عملکرد صحیح شاید تنها چیزهایی باشد که می تواند جامعه را از این نا امیدی رهایی بخشد …
والسلام