آغاز طرح مقابله با نداشتن روسری/ نحوه ارسال پیامک‌ها و مستندات/ هشدار پلیس به بی حجاب ها و اصناف

در صورت مشاهده تخلف کشف حجاب از طریق دوربین‌های هوشمند، یک پیامک برای فرد مرتکب این فعل با این متن ارسال می‌شود: “بانوی محترم، شما در تاریخ … در محل … برابر تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم کشف حجاب در انظار عمومی شده‌اید، این پیام به‌منزله اخطار اولیه برای شما ارسال می‌گردد و در صورت اصرار به تکرار جرم کشف حجاب مدلین و بدن‌نمایی برابر قانون با شما برخورد قضائی صورت خواهد گرفت.”

آغاز طرح مقابله با نداشتن روسری/ نحوه ارسال پیامک‌ها و مستندات/ هشدار پلیس به بی حجاب ها و اصناف

طرح برخورد با بدحجابی از امروز ۲۶ فروردین ماه آغاز شده است و قرار است در این طرح، پلیس از فناوری و تجهیزات پیشرفته و دوربین‌ها برای اجرای آن استفاده کند، این طرح را می‌توان طرح ابتکاری از سوی پلیس برای اجرای قانون عفاف و حجاب دانست.
به گزارش تسنیم، سردار احمدرضا رادان؛ فرمانده‌کل انتظامی دراین‌باره اعلام کرد دوربین‌هایی که این تخلف را رصد می‌کنند، هیچ خطایی ندارند اما اگر فردی به پیامکی که برایش ارسال شده است، اعتراض داشته باشد برای اولین بار این اعتراض پذیرفته می‌شود.
آیا طرح پلیس برای برخورد با بی‌حجابی قانونی است؟
در روزهای گذشته این شبهه در فضای مجازی ایجاد شد که توقیف خودرو به‌علت رعایت نکردن حجاب هیچ مستند قانونی ندارد و جرم نیست و افرادی که خودرو را توقیف کنند مرتکب جرم شده‌اند،
این در حالی است که بنابر اعلام دستگاه قضائی، بررسی حقوقی این امر حکایت از عدم صحت چنین ادعایی دارد و طبق تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، کشف حجاب در انظار و معابر عمومی، جرم‌انگاری شده است همچنین وفق تبصره ماده ۵ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، فضای داخل خودرو، حریم شخصی محسوب نمی‌شود و فضایی مَرئی و در منظر عموم مردم است.
طبق ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی کیفری، جرم مشهود تعریف و تبیین شده و وظایف و اختیارات ضابطان مقرر شده است. کشف حجاب، جرم مشهود است و ضابطان موظف به ورود مستقیم در جهت مقابله با مجرم و اسباب جرم هستند.
نحوه ارسال پیامک به‌چه‌صورت است؟
بنابر اعلام پلیس، در صورت مشاهده تخلف کشف حجاب از طریق دوربین‌های هوشمند، یک پیامک برای فرد مرتکب این فعل با این متن ارسال می‌شود: “بانوی محترم، شما در تاریخ … در محل … برابر تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم کشف حجاب در انظار عمومی شده‌اید، این پیام به‌منزله اخطار اولیه برای شما ارسال می‌گردد و در صورت اصرار به تکرار جرم کشف حجاب مدلین و بدن‌نمایی برابر قانون با شما برخورد قضائی صورت خواهد گرفت.”
اگر فرد به هر دلیلی به این پیامک اعتراض داشته باشد، می‌تواند اعتراض خود را به همان سرشماره پیامک ارسال کند تا بدون چون و چرا برای بار اول اعتراض وی پذیرفته شود اما اگر برای بار دوم برای فردی پیامک کشف حجاب ارسال شود مبنی بر اصرار شخص بر بی‌حجابی است و او به مراجع قضائی معرفی می‌شود.
البته مستندات کشف حجاب فرد نزد پلیس محفوظ است تا در صورت نیاز برای قاضی ارسال شود و این مستندات به‌همراه پیامک برای فرد ارسال نمی‌شود.
برخورد با کشف حجاب در خودرو و صنوف
در حوزه خودرو بار اول به فرد تذکر داده می‌شود و در صورت تکرار بار دوم، خودرو توقیف می‌شود؛ این توقیف هم به‌صورت الکترونیکی است و هم توقیف در محل یا توقیف در پارکینگ؛ در حوزه صنوف هم صنوفی که متصدیانش احیاناً کشف حجاب کنند، تذکر جدی داده می‌شود و اخطار پلمب می‌گیرند و پلمب می‌شوند و این موضوع شامل باغ‌تالارها و رستوران‌ها و مراکز بزرگ هم می‌شود.
اجرای طرح‌های مختلف پلیس برای افزایش آرامش و حس امنیت در جامعه
بعد از اجرای طرح‌های مبارزه با سرقت و جمع‌آوری معتادان متجاهر این سومین طرحی است که پلیس به‌صورت سراسری در کشور اجرا کرده است؛ بد نیست که پلیس آماری از عملکرد خود در طرح‌های دیگر که موجب افزایش آرامش و حس امنیت در جامعه باشد، ارائه دهد تا اجرای طرح مقابله با بدحجابی هم کنار سایر طرح‌های امنیتی و انتظامی معنادار شود.
هشدار پلیس به بی‌حجاب‌ها و متصدیان اصناف
رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا گفت: در حوزه عفاف و حجاب آنچه مورد اجماع است رعایت و اجرای قانون است درواقع هر فردی که قانون را اجرا کند وظیفه شهروندی خود را نیز اجرا کرده در غیراین صورت افرادی که قانون را اجرا نمی‌کنند، مسئول هستند و باید پاسخگو باشند
به گزارش ایسنا، رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا گفت: در حوزه عفاف و حجاب آنچه مورد اجماع است رعایت و اجرای قانون است درواقع هر فردی که قانون را اجرا کند وظیفه شهروندی خود را نیز اجرا کرده در غیراین صورت افرادی که قانون را اجرا نمی‌کنند، مسئول هستند و باید پاسخگو باشند.
سردار حسن مفخمی شهرستانی در اظهاراتی که پایگاه خبری پلیس آن را منتشر کرده است، با اشاره به حوزه عفاف و حجاب و اقدامات انجام شده از سوی فراجا و همچنین مصوباتی برای ۳۲ دستگاه در این رابطه وجود دارد، گفت: تلاش ما بر این است علاوه بر انجام مسئولیت‌های ذاتی و محوله بتوانیم در تمامی حوزه‌ها خصوصا حوزه عفاف و حجاب به عنوان دغدغه اصلی ماموریت‌های خود را با آماده سازی افکار عمومی و سایر اقدامات در حوزه اجتماعی و … به نحو مطلوب انجام دهیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه پلیس مجری قانون است و در چارچوب قانون به وظایف خود عمل می‌کند، تصریح کرد: امروز دشمن با برنامه‌ریزی و پیش‌بینی بودجه هنگفت و راه‌اندازی جنگ ترکیبی، تمام تلاش خود را برای ایراد ضربه به نظام مقدس جمهوری اسلامی به کار بسته است و اشاعه ناهنجاری‌های اجتماعی و توسعه فرهنگ غربی در جامعه نیز از توطئه های مهم دشمن است که عمده مخاطبان آنها قشر جوان و نوجوان کشورند.
رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا با تاکید بر اینکه فرهنگ ناب ایرانی اسلامی را در هیچ کجای دنیا نمی‌توان شاهد بود، خاطرنشان کرد: پلیس در حوزه عفاف و حجاب مسئولیت‌های خطیری به عهده و نقش تاثیرگذاری دارد البته سایر دستگاه‌های متولی در این حوزه نیز باید با برنامه ریزی درست پای کار باشند. لازمه انجام اقدامات مطلوب در حوزه عفاف و حجاب، تداوم آموزش و فرهنگ‌سازی در جامعه، اقناع افکار عمومی و … است.
مفخمی شهرستانی با بیان اینکه «بانوان ایران اسلامی عفیف و پای بند به اصول و قابل احترام هستند»، گفت: برابر قوانین مصرحه، کشف حجاب جرم تلقی شده و مقابله پلیس با ناهنجاری‌های اجتماعی در چارچوب قانون صورت می‌گیرد. در حوزه عفاف و حجاب آنچه مورد اجماع است رعایت و اجرای قانون است درواقع هر فردی که قانون را اجرا کند مورد احترام جامعه قرار می گیرد در غیر این صورت افرادی که قانون را زیر پا می‌گذارند، در قبال عمل خود مسئول بوده و باید پاسخگوی رفتار خود باشند.
رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا همچنین درباره نحوه رفتار پلیس با اصناف نیز گفت: نکته اول این است که کلیه متصدیان اصناف در هر شغلی موظف به رعایت ضوابط قانونی خود هستند و خود اتحادیه‌های صنفی در تحکیم مبانی عفت عمومی جامعه اثرگذار هستند و باید با ایفای نقش مسئولانه در حوزه نظارت بر تولید، توزیع، طراحی لباس و … به وظایف خود عمل کنند.
وی ادامه داد: صنوفی که متصدیان آن احیانا کشف حجاب می کنند حتما مورد توجه جدی قرار گرفته و به آنها تذکر داده خواهد شد و در صورت تکرار اخطار پلمب واحد صنفی در دستور کار قرار می‌گیرد. این مورد شامل باغ تالارها، رستوران‌ها و مراکزی از این دست هم خواهد شد.
مفخمی شهرستانی با تاکید بر نقش تاثیرگذار خانواده‌ها نیز گفت: جوانان و نوجوانان، بزرگترین سرمایه اجتماعی هستند در این بین خانواده ها نیز با نظارت بر جوانان، نوجوانان و فرزندان‌شان می توانند در هدایت و در دام نیافتادن آن‌ها در جنگ ترکیبی دشمن نقش تاثیرگذار و مهمی را ایفا کنند؛ زیرا که هدف گرفتن کانون خانواده از توطئه های دشمنان است.
رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا در ادامه به اهمیت سواد رسانه‌ای خانواده ها نیز تاکید کرد و گفت: زمانی که خانواده ها با سواد رسانه ای اخبار جعلی را برای فرزندان‌شان تجزیه و تحلیل کنند هرگز این جوانان در دام دشمن نخواهند افتاد.

نظرات بسته شده است.