جزئیاتی جدید از آسانسور پرماجرای کاخ مرمر/ جکوزی را مخفی کردند + عکس
این موضوع باز هم توسط پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در مصاحبه تلویزیونی مطرح شد او گفته است: «در ۴ ماه اینجا را بازسازی کردیم برای موزه هنر ایران و اگر کرونا اجازه بدهد درهای آن را به روی مردم از خیابان ولیعصر باز میکنیم نباید در این کاخها مسئولان مستقر میشدند اینجا را میکروسکوپی بازسازی کردیم تا به حالت اول برگردد ولی چنین چیزی نمیشود چون کاخ آسیب دیده است در این کاخ که هنر کشور به نمایش گذاشته شده است آسانسور وجود دارد آنجا را کنده اند و پتک زده اند و در طبقه دوم آن حمام و جکوزی و سونا درست کرده اند. این میراث که به همه جا ایراد میگیرد کجا بوده و چرا نگفته اند این کاخ آسیب دیده است. الان اصلاح کردیم این کاخ مردمی شده است تا مردم ببینند که رضاشاه و پسر ناخلفش چه کرده اند و تاریخ این مردم آنجا به نمایش گذاشته شده است.»
در مدتی که کاخ مرمر در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام بود بارها و بارها کارشناسان میراث فرهنگی برای مرمتهای نقاشی و یا دیوارههای آن به این کاخ رفته اند بنابراین در این مدت سازمان میراث فرهنگی وقت در جریان اتفاقات افتاده در این کاخ بوده است اما سوال اینجاست که چرا واکنشی به آنها نداشته است و همانطور که فتاح گفته چرا سکوت کرده اند این سکوت مشابه همان اتفاقی است که درباره آلبوم خانه کاخ گلستان رخ داده و حالا مدیریت آن بعد از ۶ ماه اعلام کرده که یکی از اموال این آلبوم خانه مفقود شده است!
از طرف دیگر فتاح درباره الحاق جکوزی و حمام به این کاخ که زیبایی آن را به مسجد شیخ لطف الله تشبیه میکنند خبر داده است موضوعی که از دید خبرنگاران میراث فرهنگی در بهمن ماه سال گذشته که برای اولین بار از آن بازدید کردند مخفی نگه داشته شد! حالا اما از وجود چنین سازههایی خبر داده اند و اینکه قرار است اصلاحاتی در آن انجام شود.
البته همان زمان گفتند که درهای این کاخ را به روی مردم باز میکنند اما تا کنون این اتفاق نیفتاده است فتاح یک بار گفته بود که در پساکرونا این اتفاق میافتد پساکرونایی که معلوم نیست چه وقت است. با این حال دیوارهای ورودی کاخ مرمر از سمت خیابان ولیعصر نقاشی دیواری شده تا نشان دهنده وجود یک موزه هنر در این مکان باشد.
این بار فتاح از وجود آسانسور هم در کاخ مرمر خبر داد آسانسوری که اتفاقی خبرنگاران آن را هنگام بازدید از کاخ پیدا کردند همان زمان مسئولان مرمت کاخ گفتند که این آسانسور اگر چه برای یک طبقه ایجاد شده اما طوری قرار داده اند که آسیبی به بنا نمیزند و قابل حذف است. هر چند که نباید ایجاد میشد اما برای سهولت در رفت و آمد ایجاد شده بود آنطور که فتاح گفته است طبقه اول سالن اجتماعات و طبقه دوم نیز امکاناتی مانند سونا و جکوزی کار شده است و حتماً نیازی نبوده که افراد ناتوان به آن رفت و آمد داشته باشند!
مشابه آسانسور تعبیه شده در این کاخ را میتوان در موزه آیت الله رفسنجانی نیز مشاهده کرد که برای بنای دو طبقه کار گذاشته شده است البته این موزه تاریخی نیست.
منبع: مهر