واردات عطر هم ممنوع شد
محمدرضا بحیرایی با اشاره به ممنوعیت واردات فرآوردههای آرایشی بهداشتی از سال گذشته، اظهار کرد: بیش از یک سال است که ۲۰۰ کانتینر محصول آرایشی و بهداشتی در گمرکها دپو شده و با وجود اینکه ثبت سفارش پیش از ممنوعیت واردات انجام شده و پول آن هم از سوی بازرگانان پردلخت شده اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
وی ارزش متوسط هر یک از کانتینرها را حدود ۵۰۰ هزار دلار عنوان کرد و گفت: تاکنون نصف عمر این محصولات رفته، اما باید به این نکته توجه شود که این کالاها در اصل منابع ارزی است که تلف میشود و این اقدامات به مثابه خودتحریمی است.
به گفته نایب رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران، کل بازار محصولات آرایشی بهداشتی ایران معادل ۲۵۰ تا ۳۰۰ یورو بوده، اما با افزایش قیمتهای اخیر و کاهش تقاضا در پی آن این بازار در حال حاضر به ۱۵۰ میلیون یورو ارز نیاز دارد.
وی افزود: به عبارت دیگر با افزایش نرخ تورم تقاضای محصولات آرایشی و بهداشتی کاهش یافته، اما اگر کالا در بازار باشد حداقل به صورت قاچاق وارد کشور نمیشود. کالای قاچاق ممکن است قلابی باشد، در شرایط بهداشتی نگهداری نشود و تاریخ انقضای آن نزدیک باشد و در نتیجه به سلامت مصرفکنندگان صدمه بزند. علاوه بر این با واردات این کالاها هیچ درآمدی نصیب دولت نمیشود و حتی مصرف محصولات یا کمبود آنها بعضا مشکلاتی ایجاد میکند که در پی آن مصرف دارو افزایش پیدا میکند.
بحیرایی با بیان اینکه رسالت محصولات آرایشی بهداشتی در بیشتر مواد پیشگیری از درمان است، تصریح کرد: برای مثال کرم ضد آفتاب موجب جلوگیری از سرطان میشود. همچنین برخی از کرمها که برای کاور کردن لک و پیس صورت و جلوگیری از پیشروی آن استفاده میشود میتواند باعث افزایش اعتماد به نفس و جلوگیری از افسردگی افراد شود.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران همچنین با بیان اینکه حدود پنج سال پیش در سازمان غذا و دارو مقرر شده بود کالاهای وارداتی به تدریج در داخل به صورت مشترک تولید شود، اظهار کرد: در این فرآیند قرار بود ابتدا کالاها به صورت بالک و سپس فرمول آنها وارد کشور شود. به همین دلیل شرکتی هم در قشم با استانداردهای اتحادیه اروپا راهاندازی شد، اما بعد از انجام واردات بالک، محصولات در گمرکها متوقف شد و اجازه ورود آنها به کشور داده نشد که در نتیجه آن ۲۰۰۰ پرسنل کارخانه به ۴۰۰ نفر کاهش یافت.
از اردیبهشت ماه سال گذشته واردات بیش از ۸۰ درصد لوازم آرایشی و بهداشتی به غیر از عطریات، متوقف شد و در پی آن دستاندرکاران واردات این محصولات نسبت به افزایش قاچاق لوازم آرایشی هشدار دادند؛ چراکه به گفته آنها تولید لوازم آرایشی در کشور پاسخگوی نیاز نیست و ممنوعیت واردات این محصولات باعث افزایش کالای تقلبی و قاچاق در بازار شده است.
البته در مهر ماه نشست مشترکی بین اعضای کمیسیون فرآوردههای زیبایی، بهداشتی و عطریات مجمع واردات و مدیران اداره کل امور فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو برگزار شد که طی آن مسئولان سازمان غذا و دارو مسئولیت ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی را به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت دانستند و ضمن تایید افزایش قاچاق به دلیل ممنوعیت واردات این محصولات، اظهار کردند که این سازمان نیز با ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی مخالف است.
منبع: ایسنا